2022-HERO-Reade-sportloket-3

Reade en sporters blijven in beweging

De behandelingen bij Reade zijn erop gericht om cliënten weer in beweging te krijgen, om na de behandeling zo zelfstandig als mogelijk in hun eigen leefomgeving te kunnen functioneren en zo veel mogelijk uit hun leven te halen. Om zo veel mogelijk mensen te helpen, richt Reade zich op haar kernactiviteiten: medisch specialistische revalidatie en reumatologie. Dat vraagt om heldere keuzes en om brede samenwerking.

Eén van die keuzes is om het commerciële sportcentrum van Reade op een andere manier voort te zetten.
Ooit door Reade gestart omdat er in de stad weinig tot geen aangepast sport- en beweegaanbod aanwezig was en vanuit onze overtuiging omtrent het belang van blijven sporten en bewegen. Onze overtuiging is onveranderd. Wat wel is veranderd, is het aantal groeiende aanbieders van aangepast sporten in Amsterdam. En de manier waarop je het kunnen blijven sporten en bewegen in de praktijk het beste organiseert.

We weten dat de huidige abonnementhouders die in het sportcentrum in groepsverband sporten, heel graag bij Reade blijven sporten. Vanwege de expertise en de goede begeleiding, maar ook om elkaar. Want gedurende al die jaren samen sporten is er een band ontstaan en we begrijpen dat de sociale omgang met lotgenoten ook heel belangrijk is.

Daan van Duin, bedrijfskundig manager Revalidatie: “Sporten in groepen levert veel op. Sportief, maar ook in het delen van (levens)ervaringen. Hier gaan wij niet aan voorbij. Onze inzet is er daarom op gericht om met diverse aanbieders van aangepast sporten ook het gewaardeerde groepssportaanbod zoveel mogelijk continuïteit te geven."

Het Sportloket van Reade begeleidde de afgelopen maanden meerdere sporters naar een passende sportfaciliteit in hun eigen omgeving. Voor de (ca. 50) groepssporters voerde Reade gesprekken met diverse aanbieders. Eén van die partijen waar we mee samenwerken is RevalideerThuis en die hebben we op de bijeenkomst van 13 oktober jl. aan de abonnementhouders voorgesteld. We zijn bijzonder tevreden over het verloop van deze constructieve avond, met dank aan alle aanwezigen en natuurlijk Roselien van Enst (RevalideerThuis). Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat het commercieel sportaanbod op de locatie Dr. Jan van Breemen toegankelijk blijft voor de huidige abonnementhouders en bieden wij hun de mogelijkheid om samen te blijven sporten. Daarnaast maakt RevalideerThuis haar diensten in het sportcentrum ook toegankelijk voor andere mensen die op zoek zijn naar een passende sport.

Vanuit Reade stellen we onze kennis en expertise nog meer dan voorheen beschikbaar aan bestaande en aan nieuwe partijen. Om zo, met elkaar, ervoor te zorgen dat meer mensen met een beperking een goed sport- en beweegaanbod in de eigen omgeving hebben. Passend en dicht bij huis en altijd met de juiste begeleiding.

Thomas Janssen, Hoogleraar Revalidatieonderzoek, Dwarslaesie en Aangepast Sporten verbonden aan de Vrije Universiteit en Reade: “Reade is een belangrijke partner in het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA; www.aiss.nl/casa), onderdeel van het Amsterdam Institute of Sport Science. In CASA komt veel kennis en expertise over sporttoeleiding en sporten en bewegen voor mensen met een beperking of chronische ziekte bij elkaar die wordt ingezet om praktijkpartners te ondersteunen bij het verbeteren van hun dienstverlening aan deze mensen. Zo zijn we momenteel met de gemeente in gesprek of wij een rol kunnen hebben in kennis- en vaardighedenoverdracht naar sportaanbieders zodat zij de doelgroep beter kunnen bedienen. Tevens zorgen onze Sportloketcollega’s ervoor dat het aangepast-sportenaanbod voor mensen in Amsterdam e.o. in de digitale beweegzoeker van Uniek Sporten wordt opgenomen zodat mensen het aanbod kunnen vinden."


Toegankelijke en betaalbare zorg

Het is voor elk ziekenhuis een uitdaging om haar zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Reade gelooft erin dat alleen in samenwerking en in verbinding met verschillende partijen in de stad, dit mogelijk is. Samen met lokale aanbieders en de gemeente Amsterdam zorgen we ervoor dat iedereen in beweging komt en in beweging blijft.

Meer nieuws

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

  1. 2024-04-16

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 2024-04-09

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 2024-04-09

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

  1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Toon meer nieuws over reade en sporters blijven in beweging Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?