Dwarslaesieonderzoek

SCI PREVOLT | onderzoek naar decubitus preventie met elektrostimulatie

Bij mensen met een dwarslaesie komen doorzitplekken (decubitus) regelmatig voor. In de huidige zorg is er al veel aandacht voor preventie van doorzitplekken. Deze maatregelen blijken echter weinig effect te hebben op het ontstaan van de doorzitplek. Dat komt door de blijvende inactiviteit van de verlamde spieren. Door het activeren van de verlamde spieren met elektrostimulatie wordt de oorzaak wel aangepakt. Inactieve spieren worden weer geactiveerd!

Samen met onderzoekers van de Vrije Universiteit en het Amsterdam UMC hebben wij het onderzoek SCI PREVOLT opgezet. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met 7 revalidatiecentra in Nederland, met een gespecialiseerde dwarslaesieafdeling. Met dit onderzoek wordt er onderzocht of het dagelijks/regelmatig stimuleren van verlamde spieren preventief werkt op het voorkomen van terugkerende doorzitplekken.

Deelname onderzoek

Ben of ken jij iemand met een dwarslaesie? Wij zijn op zoek naar mensen met een dwarslaesie van 18 jaar en ouder, die de afgelopen 5 jaar minimaal 1 wond hebben gehad in de bilregio, ook wel een doorzitplek of decubitus genoemd. Het stimuleren van de spieren is minimaal belastend en kan in verschillende houdingen worden toegepast. Doordat het zowel liggend als zittend kan worden uitgevoerd, heeft het geen negatieve invloed op de dagelijkse bezigheden.

Deelnemers worden willekeurig verdeeld over 2 groepen. De ene groep krijgt een jaar lang elektrostimulatie, de andere groep krijgt in dit jaar nog geen elektrostimulatie maar kan dit na afronding van de metingen krijgen. In dit onderzoek ben je actief bezig met preventie en krijg je elke 2 weken gratis wondcontroles.


Interesse in deelname en/of behoefte aan meer informatie?
Neem dan contact op met Boas Wijker, Onderzoeker en Fysiotherapeut via b.wijker@reade.nl of 020 242 1142.

Onderzoekers

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?