Parkinson

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een chronische ziekte van de hersenen. In de hersenen ontstaat een tekort aan de stof dopamine. Dit komt doordat de zenuwcellen die dopamine aanmaken afsterven.

Waarom dit gebeurt is nog niet precies bekend. Meestal is er sprake van langzame achteruitgang. De uiting van de ziekte van Parkinson is bij iedereen anders. Enkele klachten die kunnen voorkomen zijn: trager bewegen, trillen, stijfheid, trager denken, minder goed slapen, moeite met praten of slikken en somberheid.

In de loop van de tijd kun je problemen ervaren in het dagelijks leven bijvoorbeeld met je persoonlijke verzorging, bewegen, je werk of vrije tijdsbesteding. We kijken graag samen waar je op dit moment het beste mee geholpen bent. Dat kan zijn in Reade of bij een eerste lijn behandelpraktijk.

Revalidatie bij de ziekte van Parkinson

Wij bieden poliklinische revalidatiebehandeling. Binnen Reade vindt die enkel plaats op locatie Ziekenhuis Amstelland. In het revalidatieteam zijn meerdere therapeuten en een revalidatiearts aangesloten bij Parkinsonnet. Als we op basis van jouw hulpvragen verwachten dat we een revalidatietraject kunnen starten, vindt altijd eerst een intake bij de neuropsycholoog plaats. Daar wordt met een korte screening een indruk gevormd van je denkvermogens. Daarmee kunnen we inschatten op welke plek revalidatie voor jou passend is. Binnen Reade of in de eerste lijn.

Als we starten in Reade worden, passend bij jouw hulpvragen, afspraken gepland bij de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en maatschappelijk werker en neuropsycholoog. Naast een individuele behandeling op maat hebben we ook een speciale voorlichtingsmodule in groepsvorm waarin heel breed over de ziekte van Parkinson wordt gesproken en lotgenotencontact mogelijk is.

  • Revalidatiearts
  • Fysiotherapeut
  • Ergotherapeut
  • Logopedist
  • Maatschappelijk werker
  • (Neuro)psycholoog

Locatie Ziekte van Parkinson

Reade Amstelland

Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?