2022 HERO revalidatie rolstoel client stokken lopen

Decubitus

Een doorligwond (decubitus) komt vaak voor bij mensen die vanwege ziekte of ongeval langdurig in bed, stoel of rolstoel moeten verblijven. De huid en het onderliggende weefsel raakt beschadigt door druk- en/of schuifkrachten.

Een slechte doorbloeding van een lichaamsdeel is de oorzaak van decubitus, doordat er lange tijd druk op een (klein) gebied wordt uitgeoefend. De langdurige hoge druk- en/of schuifbelasting kan plaats vinden bij liggen, zitten of door het dragen van een orthese of prothese.

De wondpoli is voor alle cliënten van Reade met complexe (decubitus) wonden waarbij de expertise vanuit het revalidatiecentrum nodig is. Daar waar mogelijk dragen wij de wondzorg over aan professionals in de eigen omgeving.

De intake vindt plaats op de wondpoli en is met een verpleegkundig specialist. Naast een uitgebreide intake, kijken we naar de wond en wat de oorzaak kan zijn. Op basis van uitgebreid lichamelijk onderzoek van de wond en de omliggende huid geven we advies op maat over:

  • de wondbehandeling
  • houdingswissel
  • zitduur
  • antidecubitusmaterialen
  • transfers

In overleg kijken we op welke wijze de wondzorg thuis kan plaatsvinden. Zo nodig overlegt de verpleegkundig specialist met de huisarts of wondzorgexperts in de wijk. Indien nodig maken we een vervolgafspraak voor evaluatie of monitoring van de wond. De intake duurt 60 minuten. Vervolgcontroles duren 30 minuten.

Behandeling starten?

Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden

Behandelingen

Locatie Decubitus

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?