
Decubitus
Een doorligwond (decubitus) komt vaak voor bij mensen die vanwege ziekte of ongeval langdurig in bed, stoel of rolstoel moeten verblijven. De huid en het onderliggende weefsel raakt beschadigt door druk- en/of schuifkrachten.
Een slechte doorbloeding van een lichaamsdeel is de oorzaak van decubitus, doordat er lange tijd druk op een (klein) gebied wordt uitgeoefend. De langdurige hoge druk- en/of schuifbelasting kan plaats vinden bij liggen, zitten of door het dragen van een orthese of prothese.
De wondpoli is voor alle cliënten van Reade met complexe (decubitus) wonden waarbij de expertise vanuit het revalidatiecentrum nodig is. Daar waar mogelijk dragen wij de wondzorg over aan professionals in de eigen omgeving.
De intake vindt plaats op de wondpoli en is met een verpleegkundig specialist. Naast een uitgebreide intake, kijken we naar de wond en wat de oorzaak kan zijn. Op basis van uitgebreid lichamelijk onderzoek van de wond en de omliggende huid geven we advies op maat over:
- de wondbehandeling
- houdingswissel
- zitduur
- antidecubitusmaterialen
- transfers
In overleg kijken we op welke wijze de wondzorg thuis kan plaatsvinden. Zo nodig overlegt de verpleegkundig specialist met de huisarts of wondzorgexperts in de wijk. Indien nodig maken we een vervolgafspraak voor evaluatie of monitoring van de wond. De intake duurt 60 minuten. Vervolgcontroles duren 30 minuten.
Wachttijden
Tot 1e consult Van 1e consult tot behandelingLicht traumatisch hersenletsel (LTHL)
Behandeling starten?
Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden