Rachel1

Inclusief speelgoed binnen de kinderrevalidatie

Op de kinderafdeling wordt in de behandelingen veel gebruikgemaakt van poppen en speelgoed. Met de huidige poppen kunnen kinderen zich minder goed identificeren, merkte revalidatiearts Rachel Zalmijn op. Zij kwam daarom met het mooie initiatief voor inclusief speelgoed van Colourful Goodies. Met behulp van de Reade Foundation werden nieuwe poppen aangeschaft.

De kinderen die bij Reade in behandeling zijn, zijn heel divers. Denk aan verschillende culturele achtergronden, maar ook gebruiken ze verschillende hulpmiddelen zoals een rolstoel of prothese. Sommigen hebben een syndroom of zijn bijvoorbeeld slechthorend en niet iedereen ziet er hetzelfde uit. Met een meer divers aanbod aan poppen kunnen kinderen zichzelf en anderen veel beter identificeren. Het draagt bovendien bij aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

“Ons doel is om meer inclusief speelgoed aan te bieden, waarin kinderen zichzelf en anderen kunnen herkennen. Dit helpt verschillen tussen mensen te normaliseren. Zo dragen we een steentje bij aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Alle kinderen zijn goed, precies zoals ze zijn!”
Rachel Zalmijn, Revalidatiearts

Zorgprofessionals

2022-Reade-Rachel-Zalmijn-staand
Drs. R. Zalmijn (Rachel)

Kinderrevalidatiearts

Nieuws over deze kinderbehandeling

Reade wint Sigra Diversiteitsaward

Reade wint de Sigra Diversiteitsaward met initiatief voor inclusief speelgoed

  1. 20 okt. 2023

Bij de Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie 2023 op donderdag 19 oktober werd de Sigra Diversiteitsaward uitgereikt aan revalidatiearts Rachel Zalmijn. Zij mocht de award, een mooie geldprijs en een inclusietraining in ontvangst nemen voor haar initiatief om inclusief speelgoed aan te bieden binnen de kinderafdeling van Reade.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?