Rachel1

Inclusief speelgoed binnen de kinderrevalidatie

Op de kinderafdeling wordt in de behandelingen veel gebruikgemaakt van poppen en speelgoed. Met de huidige poppen kunnen kinderen zich minder goed identificeren, merkte revalidatiearts Rachel Zalmijn op. Zij kwam daarom met het mooie initiatief voor inclusief speelgoed van Colourful Goodies. Met behulp van de Reade Foundation werden nieuwe poppen aangeschaft.

De kinderen die bij Reade in behandeling zijn, zijn heel divers. Denk aan verschillende culturele achtergronden, maar ook gebruiken ze verschillende hulpmiddelen zoals een rolstoel of prothese. Sommigen hebben een syndroom of zijn bijvoorbeeld slechthorend en niet iedereen ziet er hetzelfde uit. Met een meer divers aanbod aan poppen kunnen kinderen zichzelf en anderen veel beter identificeren. Het draagt bovendien bij aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

“Ons doel is om meer inclusief speelgoed aan te bieden, waarin kinderen zichzelf en anderen kunnen herkennen. Dit helpt verschillen tussen mensen te normaliseren. Zo dragen we een steentje bij aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Alle kinderen zijn goed, precies zoals ze zijn!”
Rachel Zalmijn, Revalidatiearts

Zorgprofessionals

2022-Reade-Rachel-Zalmijn-staand
Drs. R. Zalmijn (Rachel)

Kinderrevalidatiearts

Nieuws over deze kinderbehandeling

Reade wint Sigra Diversiteitsaward

Reade wint de Sigra Diversiteitsaward met initiatief voor inclusief speelgoed

  1. 2023-10-20

Bij de Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie 2023 op donderdag 19 oktober werd de Sigra Diversiteitsaward uitgereikt aan revalidatiearts Rachel Zalmijn. Zij mocht de award, een mooie geldprijs en een inclusietraining in ontvangst nemen voor haar initiatief om inclusief speelgoed aan te bieden binnen de kinderafdeling van Reade.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?