2022-HERO-sportcentrum

Expertiseteam Artrose

Het artroseteam is bedoeld voor mensen met artrose waarbij behandeling door een multidisciplinair team noodzakelijk is.

Het doel van de behandeling is het verbeteren van het functioneren in dagelijkse activiteiten zoals werk, huishouden, hobby’s en sociale bezigheden.

De behandeling

De behandeling bestaat uit fysiek trainen, het verzamelen van kennis over en het leren omgaan met (de gevolgen van) artrose. Dit kan één op één of in groepsverband zijn. Samen met jou stellen wij het behandelplan en de doelen op. Aan het eind van de behandeling vindt een korte evaluatie plaats. Deze bestaat uit onder andere een looptest en een vragenlijst.

Teambehandeling kan nodig zijn bij:

  1. Artrose in meerdere gewrichten bijv. in hand én knie.
  2. Artrose met véél pijn. Mogelijk moet eerst de pijn worden verminderd met pijnstillers voordat er bijv. geoefend kan gaan worden.
  3. Forse artrose waarbij er redenen zijn om (nog) niet geopereerd te worden ('een nieuwe heup of knie'). Dit kan bijv. het geval zijn als de orthopedisch chirurg je nog te jong vindt om te opereren. Het kan ook zijn dat de orthopedisch chirurg je liever niet opereert omdat een operatie in jouw geval erg riskant is.
  4. Artrose met één of meer bijkomende aandoeningen (comorbiditeiten) bijv. hart- of longaandoeningen, diabetes mellitus, overgewicht, chronische pijn of een sombere stemming. Deze bijkomende aandoeningen vragen vaak aanpassingen van de behandeling (maatwerk)

Duur van de behandeling

Gemiddeld duurt een traject 3 maanden. Afhankelijk van de ernst van de problematiek wordt dit aangepast.

Op basis van de teamintake wordt bepaald welke disciplines starten. Tijdens de behandeling zie je meerdere leden van het artroseteam. Mogelijke disciplines in het artroseteam zijn:

  • fysiotherapie
  • ergotherapie
  • maatschappelijk werk
  • psychologie
  • diëtetiek
  • podotherapie.

Locatie Expertiseteam Artrose

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?