Reade Foundation Event 2023 9

Terugblik Reade Foundation event

Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor een geweldig Reade Foundation event! In het bijzonder aan de host van de dag, onze ambassadeur en bekende cabaretière Carolien Borgers, die het programma aan elkaar praatte. Mede dankzij haar een wel heel leuk programma, met onder andere:

Een terugblik van twee ontvangers van de Stimuleringsbeurzen van vorig jaar. Lynnette Spits vertelde over haar ervaringen in New York bij de “Joint Conference on Brain Injury” en hoe ze de opgehaalde kennis hier in de praktijk brengt en erop verder bouwt. Vasilis Tomaras had zijn beurs ontvangen voor deelname aan “CPXI 2022 European practicum on CPET” en dat is ook precies waar de Stimuleringsbeurzen voor bedoeld zijn: kijken buiten de muren van Reade, kennis ophalen en delen zodat het ten goede kan komen aan de revalidant en reumapatiënt.

Dit jaar werden er helaas geen Stimuleringsbeurzen uitgereikt, maar waren er wel veel toezeggingen voor waardevolle onderzoeken en mooie initiatieven. Zoals inclusief speelgoed voor kinderrevalidatie, de Handbike Battle, een theatercollege, Holomoves en nog veel meer. En binnenkort volgt meer nieuws!

Hoe indrukwekkend is het om te zien dat gesteunde projecten uitgroeien tot iets moois, tot iets groters. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Wendy Walrabenstein. Ze nam ons deze middag mee van het leefstijlprogramma Plants for Joints naar de toekomst met Plants for Health. Heel inspirerend en helemaal van deze tijd!

Dat een gezonde leefstijl van alle tijden en erg persoonlijk is, bleek ook tijdens het bijzonder vermakelijke gesprek tussen Carolien Borgers en Hedy d’Ancona. Wat een top-duo, hilarisch!

En toen was het tijd voor de pitches voor de Grant 2023.
Het waren stuk voor stuk zeer interessante en sterke pitches, waaronder van Jorrit de Kieviet over “Nervus vagus stimulatie na CVA” en Simone Berkelmans over de “Pilot Studie SCI FESwalk”. De derde kandidaat, Mariëtte de Rooij, kon er helaas niet bij zijn om meer te vertellen over “Chronisch pijn en vermoeidheidsklachten bij reumatische aandoeningen: zijn aanpassingen van de behandeling nodig?”.
De winnende pitch was van Sarah Dekker over “De implementatie van de GAIT.SCRIPT interpretatietool voor de beoordeling van klinische gangbeeldanalyse van kinderen met cerebrale parese”.

Dr. Jaap Willems reikte de € 25.000,- uit en noemde het onderzoek van grote meerwaarde voor de jonge cliënten!

De dag werd afgesloten door Voorzitter van Reade Foundation, Vroukje Boenk die terugkeek op een mooi event en -tot ieders grote spijt- afscheid nam van Jacqueline Cleton en haar hartelijk bedankte voor al haar inspanningen gedurende bijna 10 jaar als Manager Reade Foundation.

“Met ontzettend veel plezier heb ik mij de afgelopen 10 jaar ingezet voor de fondsenwerving bij Reade. Inmiddels staat er een prachtige foundation met twee fondsen op naam. Tijdens het evenement is weer goed zichtbaar wat een mooi werk we verrichten voor de cliënten van Reade en haar bevlogen medewerkers. Ik ga het missen en zal altijd een plek in mijn hart houden voor Reade.” Jacqueline Cleton

Het wordt echt even wennen zonder Jacqueline, maar het werk van Reade Foundation gaat onverminderd door. Om waardevol onderzoek en initiatieven op het gebied van participatie, innovatie en educatie te blijven ondersteunen.

Alles wat niet vanuit het reguliere zorgbudget gefinancierd kan worden, maar zeker wel ten goede komt aan het verbeteren van de behandel- en levenskwaliteit van de revalidanten en reumapatiënten!

Dus blijf ons steunen en heel graag tot het volgende event!

Heb je vragen of wil je een specifiek project steunen? Mail via readefoundation@reade.nl naar Joris van der poel, die vanaf heden de werkzaamheden van Jacqueline zal waarnemen.

Reade Foundation Event 2023 8
Reade Foundation Event 2023 10
Reade Foundation Event 2023 1
Reade Foundation Event 2023 11
Reade Foundation Event 2023 4
Reade Foundation Event 2023 5
Reade Foundation Event 2023 7

Meer nieuws

Tijdelijk langere wachttijden bij onze klantenservice

  1. 2023-12-01

Momenteel zullen de wachttijden via onze klantenservice, door omstandigheden, langer zijn dan je van ons gewend bent. Zowel via de e-mail als telefonisch.

Foto nerass congres

Vrijdag 1 december: NERASS Najaarscongress bij Reade!

  1. 2023-11-23

Op vrijdag 1 december vindt het NERASS Najaarscongres plaats op de Reade locatie Jan van Breemen, met als thema 'Zorg(en) voor de toekomst'. Een evenement waar dieper wordt ingegaan op vraagstukken die zowel de reumatologie als de revalidatietak aangaan.

Samen meer mogelijk maken | een video reportage over de HandbikeBattle 2023

  1. 2023-11-16

Sinds 2012 staat Reade met Handbiketeam Capital aan de start van het spectaculaire event, de HandbikeBattle in Oostenrijk.

Suzan vernie

Suzan Vernie benoemd tot Lid Raad van Bestuur Reade

  1. 2023-11-06

Suzan Vernie is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Reade, waar ze samen met bestuursvoorzitter Katja Hoorn de Raad van Bestuur zal vormen. Deze benoeming volgt op het vertrek van interim bestuurslid Petra van Dam, die op 31 januari afscheid neemt.

Drs Jim Wiegel

Promotie Jim Wiegel

  1. 2023-10-31

Woensdag 1 november om 09.45 uur promoveert Drs. Jim Wiegel aan de VU met zijn proefschrift: "Telemonitoring disease activity with electronic patient reported outcomes in patients with inflammatory arthritis: can we assure adherence, safety, and efficacy?"

Schermafbeelding 2023 10 30 om 14 02 14

Podotherapeutische zorg binnen Reade verandert

  1. 2023-10-30

Vanaf 1 november a.s. zal Reade haar podotherapeutische zorg niet meer zelf verzorgen. Reade heeft ervoor gekozen een samenwerking aan te gaan met Voetencentrum Wender.

Arno van Kuijk bestuurslid NVR

Reumatoloog Dr. A.W. van Kuijk nieuw bestuurslid bij NVR

  1. 2023-10-24

Op 28 september is reumatoloog Dr. Arno van Kuijk toegetreden tot het bestuur van de NVR, de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Hier gaat hij zich richten op de portefeuille kwaliteit.

Reade wint Sigra Diversiteitsaward

Reade wint de Sigra Diversiteitsaward met initiatief voor inclusief speelgoed

  1. 2023-10-20

Bij de Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie 2023 op donderdag 19 oktober werd de Sigra Diversiteitsaward uitgereikt aan revalidatiearts Rachel Zalmijn. Zij mocht de award, een mooie geldprijs en een inclusietraining in ontvangst nemen voor haar initiatief om inclusief speelgoed aan te bieden binnen de kinderafdeling van Reade.

Don Duyns2

Expositie Overtoom Don Duyns

  1. 2023-10-10

Vanaf 4 oktober exposeert kunstenaar Don Duyns op de Overtoom op de begane grond zijn schilderijen en tekeningen.

Week van de afasie

Week van de afasie

  1. 2023-10-09

Wat als praten, lezen en schrijven opeens lastig is? Communiceren wordt een uitdaging als je te maken krijgt met afasie na hersenletsel. Des te belangrijker om in verbinding te blijven met je omgeving. Ter ere van de week van de afasie vroegen we onze ervaringsdeskundigen Siemon en Jiri en hun beste vriend(in) Ferry en Barbara hoe de afasie hun vriendschap heeft beïnvloed en hoe ze met elkaar in verbinding blijven als spreken niet meer goed lukt. Bekijk de openhartige gesprekken hieronder.

Toon meer nieuws over terugblik reade foundation event Toon minder nieuws

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?