Reade Foundation Event 2023 9

Terugblik Reade Foundation event

Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor een geweldig Reade Foundation event! In het bijzonder aan de host van de dag, onze ambassadeur en bekende cabaretière Carolien Borgers, die het programma aan elkaar praatte. Mede dankzij haar een wel heel leuk programma, met onder andere:

Een terugblik van twee ontvangers van de Stimuleringsbeurzen van vorig jaar. Lynnette Spits vertelde over haar ervaringen in New York bij de “Joint Conference on Brain Injury” en hoe ze de opgehaalde kennis hier in de praktijk brengt en erop verder bouwt. Vasilis Tomaras had zijn beurs ontvangen voor deelname aan “CPXI 2022 European practicum on CPET” en dat is ook precies waar de Stimuleringsbeurzen voor bedoeld zijn: kijken buiten de muren van Reade, kennis ophalen en delen zodat het ten goede kan komen aan de revalidant en reumapatiënt.

Dit jaar werden er helaas geen Stimuleringsbeurzen uitgereikt, maar waren er wel veel toezeggingen voor waardevolle onderzoeken en mooie initiatieven. Zoals inclusief speelgoed voor kinderrevalidatie, de Handbike Battle, een theatercollege, Holomoves en nog veel meer. En binnenkort volgt meer nieuws!

Hoe indrukwekkend is het om te zien dat gesteunde projecten uitgroeien tot iets moois, tot iets groters. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Wendy Walrabenstein. Ze nam ons deze middag mee van het leefstijlprogramma Plants for Joints naar de toekomst met Plants for Health. Heel inspirerend en helemaal van deze tijd!

Dat een gezonde leefstijl van alle tijden en erg persoonlijk is, bleek ook tijdens het bijzonder vermakelijke gesprek tussen Carolien Borgers en Hedy d’Ancona. Wat een top-duo, hilarisch!

En toen was het tijd voor de pitches voor de Grant 2023.
Het waren stuk voor stuk zeer interessante en sterke pitches, waaronder van Jorrit de Kieviet over “Nervus vagus stimulatie na CVA” en Simone Berkelmans over de “Pilot Studie SCI FESwalk”. De derde kandidaat, Mariëtte de Rooij, kon er helaas niet bij zijn om meer te vertellen over “Chronisch pijn en vermoeidheidsklachten bij reumatische aandoeningen: zijn aanpassingen van de behandeling nodig?”.
De winnende pitch was van Sarah Dekker over “De implementatie van de GAIT.SCRIPT interpretatietool voor de beoordeling van klinische gangbeeldanalyse van kinderen met cerebrale parese”.

Dr. Jaap Willems reikte de € 25.000,- uit en noemde het onderzoek van grote meerwaarde voor de jonge cliënten!

De dag werd afgesloten door Voorzitter van Reade Foundation, Vroukje Boenk die terugkeek op een mooi event en -tot ieders grote spijt- afscheid nam van Jacqueline Cleton en haar hartelijk bedankte voor al haar inspanningen gedurende bijna 10 jaar als Manager Reade Foundation.

“Met ontzettend veel plezier heb ik mij de afgelopen 10 jaar ingezet voor de fondsenwerving bij Reade. Inmiddels staat er een prachtige foundation met twee fondsen op naam. Tijdens het evenement is weer goed zichtbaar wat een mooi werk we verrichten voor de cliënten van Reade en haar bevlogen medewerkers. Ik ga het missen en zal altijd een plek in mijn hart houden voor Reade.” Jacqueline Cleton

Het wordt echt even wennen zonder Jacqueline, maar het werk van Reade Foundation gaat onverminderd door. Om waardevol onderzoek en initiatieven op het gebied van participatie, innovatie en educatie te blijven ondersteunen.

Alles wat niet vanuit het reguliere zorgbudget gefinancierd kan worden, maar zeker wel ten goede komt aan het verbeteren van de behandel- en levenskwaliteit van de revalidanten en reumapatiënten!

Dus blijf ons steunen en heel graag tot het volgende event!

Heb je vragen of wil je een specifiek project steunen? Mail via readefoundation@reade.nl naar Joris van der poel, die vanaf heden de werkzaamheden van Jacqueline zal waarnemen.

Reade Foundation Event 2023 8
Reade Foundation Event 2023 10
Reade Foundation Event 2023 1
Reade Foundation Event 2023 11
Reade Foundation Event 2023 4
Reade Foundation Event 2023 5
Reade Foundation Event 2023 7

Meer nieuws

Marijn Mulder op Neurorehabilitation and Neuro Repair congres (NNR)

Reade op het Neurorehabilitation and Neuro Repair congres (NNR)

  1. 2023-06-01

Het internationale Neurorehabilitation and Neuro Repair congres (NNR) in Maastricht is in volle gang. Het congres is bedoeld om het gat te dichten tussen neuro-wetenschap en revalidatie. Tijdens dit congres komen de meest recente ontwikkelingen in neurorevalidatie onderzoek aan bod. Het programma richt zich op het omgaan met veel voorkomende problemen zoals loopvaardigheid en balans, cognitieve problemen, het begrijpen en voorspellen van herstel, en over manieren om bewijs uit onderzoek op het gebied van CVA, Parkinson en MS te implementeren in zorg.

Eerste voorlichting “Goed Gewicht bij een Dwarslaesie”

Samenwerking voor een beter gewicht bij revalidanten met een dwarslaesie

  1. 2023-06-01

4 mei heeft de eerste voorlichting “Goed Gewicht bij een Dwarslaesie” plaats gevonden voor alle nieuwe revalidanten met een dwarslaesie. Deze voorlichting wordt gegeven door een diëtist samen met de ervaringsdeskundige en is een van de resultaten van de werkgroep ‘Goed Gewicht’ die het afgelopen jaar bezig is geweest om met elkaar uit te werken hoe – vanuit alle disciplines samen – meer aandacht kan komen voor een goed gewicht en een gezonde leefstijl bij deze doelgroep.

Laura Boekel met prijs op EULAR 2023

Laura Boekel wint prijs op EULAR 2023!

  1. 2023-06-01

Deze week heeft Laura Boekel, onderzoeker bij Reade, op het Europese congres voor reumatologie (EULAR - European Alliance of Associations for Rheumatology) de studentenprijs gewonnen met een onderzoek naar lange termijn gevolgen van COVID-19. Bovendien zijn de resultaten gepubliceerd in de Lancet Rheumatology, het grootste blad binnen de reumatologie. Van harte gefeliciteerd Laura!

Eular

Eular 2023

  1. 2023-05-31

Van 31 mei t/m 3 juni vindt het EULAR Congres plaats in Milaan. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

20230516 134057

Informatiemiddag Aangepast Fietsen was groot succes

  1. 2023-05-17

De Informatiemiddag Aangepast Fietsen op 16 mei was weer een groot succes! Veel bezoekers kwamen langs om de fietsen te bewonderen en te proberen. Dank aan alle leveranciers dit dit mogelijk hebben gemaakt!

CardioRheumatology Course

CardioRheumatology Course op 24 augustus

  1. 2023-05-04

We organiseren de CardioRheumatology Course op donderdag 24 augustus 2023 in het Auditorium van Reade. Dit is één dag voor de ESC-conferentie die van 25 tot en met 28 augustus in Amsterdam plaatsvindt.

Reade-tuinkant-overtoom-poli-klinkiek

Reade gesloten op feestdagen

  1. 2023-04-26

Let op. Onze poliklinieken, afsprakenbureaus, laboratoria, röntgenafdeling, klantenservice, planning en secretariaten zijn gesloten op de volgende feestdagen:

Scholing Dwarslaesie 2

Scholing 'Ergotherapie en fysiotherapie bij dwarslaesie' voor eerstelijns ergo- en fysiotherapeuten

  1. 2023-04-18

Vorige week was de eerste sessie van de scholing 'Ergotherapie en fysiotherapie bij dwarslaesie' voor eerstelijns ergo- en fysiotherapeuten. Het was een geslaagde sessie met gemotiveerde deelnemers. Op naar de volgende sessie in Wijk aan Zee!

Goedevoeding

Reade zet duurzaam voedingsconcept neer

  1. 2023-04-12

Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie wordt aan cliënten, medewerkers en bezoekers gezonde voeding aangeboden. Dit draagt bij aan herstel en een goede vitaliteit. Met aandacht voor variatie, volkoren, meer plantaardig, onbewerkte en verse producten zetten we een gezond en duurzaam voedingsconcept neer.

Femke lz6 8170

De kracht van de creatieve mindset: een voorstelling van Femke Deckers, voormalig revalidant van Reade

  1. 2023-04-11

Wat doe jij als je leven op z'n kop staat? Femke moest opnieuw leren hoe ze haar leven kon leiden, toen ze haar grootste angst onder ogen moest zien: misschien nooit meer kunnen lopen. In deze korte voorstelling laat ze zien hoe ze creativiteit inzette om haar leven opnieuw vorm te geven. Ze deelt persoonlijke verhalen en grappen over het proces van loslaten, verbeelding en een nieuw begin maken. Als je durft te spelen met denkpatronen en angst weet te omarmen opent zich een wereld aan mogelijkheden!

Toon meer nieuws over terugblik reade foundation event Toon minder nieuws

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?