Reade Foundation Event 2023 9

Terugblik Reade Foundation event

Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor een geweldig Reade Foundation event! In het bijzonder aan de host van de dag, onze ambassadeur en bekende cabaretière Carolien Borgers, die het programma aan elkaar praatte. Mede dankzij haar een wel heel leuk programma, met onder andere:

Een terugblik van twee ontvangers van de Stimuleringsbeurzen van vorig jaar. Lynnette Spits vertelde over haar ervaringen in New York bij de “Joint Conference on Brain Injury” en hoe ze de opgehaalde kennis hier in de praktijk brengt en erop verder bouwt. Vasilis Tomaras had zijn beurs ontvangen voor deelname aan “CPXI 2022 European practicum on CPET” en dat is ook precies waar de Stimuleringsbeurzen voor bedoeld zijn: kijken buiten de muren van Reade, kennis ophalen en delen zodat het ten goede kan komen aan de revalidant en reumapatiënt.

Dit jaar werden er helaas geen Stimuleringsbeurzen uitgereikt, maar waren er wel veel toezeggingen voor waardevolle onderzoeken en mooie initiatieven. Zoals inclusief speelgoed voor kinderrevalidatie, de Handbike Battle, een theatercollege, Holomoves en nog veel meer. En binnenkort volgt meer nieuws!

Hoe indrukwekkend is het om te zien dat gesteunde projecten uitgroeien tot iets moois, tot iets groters. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Wendy Walrabenstein. Ze nam ons deze middag mee van het leefstijlprogramma Plants for Joints naar de toekomst met Plants for Health. Heel inspirerend en helemaal van deze tijd!

Dat een gezonde leefstijl van alle tijden en erg persoonlijk is, bleek ook tijdens het bijzonder vermakelijke gesprek tussen Carolien Borgers en Hedy d’Ancona. Wat een top-duo, hilarisch!

En toen was het tijd voor de pitches voor de Grant 2023.
Het waren stuk voor stuk zeer interessante en sterke pitches, waaronder van Jorrit de Kieviet over “Nervus vagus stimulatie na CVA” en Simone Berkelmans over de “Pilot Studie SCI FESwalk”. De derde kandidaat, Mariëtte de Rooij, kon er helaas niet bij zijn om meer te vertellen over “Chronisch pijn en vermoeidheidsklachten bij reumatische aandoeningen: zijn aanpassingen van de behandeling nodig?”.
De winnende pitch was van Sarah Dekker over “De implementatie van de GAIT.SCRIPT interpretatietool voor de beoordeling van klinische gangbeeldanalyse van kinderen met cerebrale parese”.

Dr. Jaap Willems reikte de € 25.000,- uit en noemde het onderzoek van grote meerwaarde voor de jonge cliënten!

De dag werd afgesloten door Voorzitter van Reade Foundation, Vroukje Boenk die terugkeek op een mooi event en -tot ieders grote spijt- afscheid nam van Jacqueline Cleton en haar hartelijk bedankte voor al haar inspanningen gedurende bijna 10 jaar als Manager Reade Foundation.

“Met ontzettend veel plezier heb ik mij de afgelopen 10 jaar ingezet voor de fondsenwerving bij Reade. Inmiddels staat er een prachtige foundation met twee fondsen op naam. Tijdens het evenement is weer goed zichtbaar wat een mooi werk we verrichten voor de cliënten van Reade en haar bevlogen medewerkers. Ik ga het missen en zal altijd een plek in mijn hart houden voor Reade.” Jacqueline Cleton

Het wordt echt even wennen zonder Jacqueline, maar het werk van Reade Foundation gaat onverminderd door. Om waardevol onderzoek en initiatieven op het gebied van participatie, innovatie en educatie te blijven ondersteunen.

Alles wat niet vanuit het reguliere zorgbudget gefinancierd kan worden, maar zeker wel ten goede komt aan het verbeteren van de behandel- en levenskwaliteit van de revalidanten en reumapatiënten!

Dus blijf ons steunen en heel graag tot het volgende event!

Heb je vragen of wil je een specifiek project steunen? Mail via readefoundation@reade.nl naar Joris van der poel, die vanaf heden de werkzaamheden van Jacqueline zal waarnemen.

Reade Foundation Event 2023 8
Reade Foundation Event 2023 10
Reade Foundation Event 2023 1
Reade Foundation Event 2023 11
Reade Foundation Event 2023 4
Reade Foundation Event 2023 5
Reade Foundation Event 2023 7

Meer nieuws

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

  1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Apotheek

Storing medicatie aanvragen

  1. 23 mei 2024

Sinds dinsdag 21 mei hebben we te maken met een storing in het proces voor medicatieaanvragen. Het kan daardoor zijn dat het recept niet bij jouw eigen apotheek of de apotheek van Reade binnen is gekomen.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

  1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

  1. 16 mei 2024

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar het Rehabilitation Centre in Bloempoort, Zuid-Afrika. De Ndlovu Care Group heeft in het township Bloempoort een Rehabilitation Centre opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een Cerebrale Parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Whats App Image 2024 04 09 at 08 07 26

Reade Abroad verbetert revalidatiezorg in Nepal

  1. 22 apr. 2024

Echt een verschil maken, dat is wat Ria, Mireille, Karin en Sjoeke van Reade Abroad hebben gedaan. Eind maart vertrokken zij naar Nepal om in het Greenpastures Hospital 15 zorgprofessionals te trainen op het gebied van revalidatiezorg.

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

  1. 16 apr. 2024

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 9 apr. 2024

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 9 apr. 2024

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Toon meer nieuws over terugblik reade foundation event Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?