Reade Foundation Event 2023 9

Terugblik Reade Foundation event

Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor een geweldig Reade Foundation event! In het bijzonder aan de host van de dag, onze ambassadeur en bekende cabaretière Carolien Borgers, die het programma aan elkaar praatte. Mede dankzij haar een wel heel leuk programma, met onder andere:

Een terugblik van twee ontvangers van de Stimuleringsbeurzen van vorig jaar. Lynnette Spits vertelde over haar ervaringen in New York bij de “Joint Conference on Brain Injury” en hoe ze de opgehaalde kennis hier in de praktijk brengt en erop verder bouwt. Vasilis Tomaras had zijn beurs ontvangen voor deelname aan “CPXI 2022 European practicum on CPET” en dat is ook precies waar de Stimuleringsbeurzen voor bedoeld zijn: kijken buiten de muren van Reade, kennis ophalen en delen zodat het ten goede kan komen aan de revalidant en reumapatiënt.

Dit jaar werden er helaas geen Stimuleringsbeurzen uitgereikt, maar waren er wel veel toezeggingen voor waardevolle onderzoeken en mooie initiatieven. Zoals inclusief speelgoed voor kinderrevalidatie, de Handbike Battle, een theatercollege, Holomoves en nog veel meer. En binnenkort volgt meer nieuws!

Hoe indrukwekkend is het om te zien dat gesteunde projecten uitgroeien tot iets moois, tot iets groters. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Wendy Walrabenstein. Ze nam ons deze middag mee van het leefstijlprogramma Plants for Joints naar de toekomst met Plants for Health. Heel inspirerend en helemaal van deze tijd!

Dat een gezonde leefstijl van alle tijden en erg persoonlijk is, bleek ook tijdens het bijzonder vermakelijke gesprek tussen Carolien Borgers en Hedy d’Ancona. Wat een top-duo, hilarisch!

En toen was het tijd voor de pitches voor de Grant 2023.
Het waren stuk voor stuk zeer interessante en sterke pitches, waaronder van Jorrit de Kieviet over “Nervus vagus stimulatie na CVA” en Simone Berkelmans over de “Pilot Studie SCI FESwalk”. De derde kandidaat, Mariëtte de Rooij, kon er helaas niet bij zijn om meer te vertellen over “Chronisch pijn en vermoeidheidsklachten bij reumatische aandoeningen: zijn aanpassingen van de behandeling nodig?”.
De winnende pitch was van Sarah Dekker over “De implementatie van de GAIT.SCRIPT interpretatietool voor de beoordeling van klinische gangbeeldanalyse van kinderen met cerebrale parese”.

Dr. Jaap Willems reikte de € 25.000,- uit en noemde het onderzoek van grote meerwaarde voor de jonge cliënten!

De dag werd afgesloten door Voorzitter van Reade Foundation, Vroukje Boenk die terugkeek op een mooi event en -tot ieders grote spijt- afscheid nam van Jacqueline Cleton en haar hartelijk bedankte voor al haar inspanningen gedurende bijna 10 jaar als Manager Reade Foundation.

“Met ontzettend veel plezier heb ik mij de afgelopen 10 jaar ingezet voor de fondsenwerving bij Reade. Inmiddels staat er een prachtige foundation met twee fondsen op naam. Tijdens het evenement is weer goed zichtbaar wat een mooi werk we verrichten voor de cliënten van Reade en haar bevlogen medewerkers. Ik ga het missen en zal altijd een plek in mijn hart houden voor Reade.” Jacqueline Cleton

Het wordt echt even wennen zonder Jacqueline, maar het werk van Reade Foundation gaat onverminderd door. Om waardevol onderzoek en initiatieven op het gebied van participatie, innovatie en educatie te blijven ondersteunen.

Alles wat niet vanuit het reguliere zorgbudget gefinancierd kan worden, maar zeker wel ten goede komt aan het verbeteren van de behandel- en levenskwaliteit van de revalidanten en reumapatiënten!

Dus blijf ons steunen en heel graag tot het volgende event!

Heb je vragen of wil je een specifiek project steunen? Mail via readefoundation@reade.nl naar Joris van der poel, die vanaf heden de werkzaamheden van Jacqueline zal waarnemen.

Reade Foundation Event 2023 8
Reade Foundation Event 2023 10
Reade Foundation Event 2023 1
Reade Foundation Event 2023 11
Reade Foundation Event 2023 4
Reade Foundation Event 2023 5
Reade Foundation Event 2023 7

Meer nieuws

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

  1. 2024-04-16

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 2024-04-09

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 2024-04-09

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

  1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Toon meer nieuws over terugblik reade foundation event Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?