Rachel Ines Klaartje en Egbert

Samenwerking rond seksuele gezondheid

Op maandag 19 juni vond er een bijzondere studiedag plaats bij Reade. Vanuit het hele land kwamen experts in revalidatieseksuologie samen rond het thema ‘seksuele gezondheid van jongeren met een (aangeboren) beperking’.

Deze studiedag is een initiatief van de Special Interest Group (SIG) revalidatieseksuologie, onderdeel van de Nederlandse beroepsvereniging voor seksuologie NVVS. Inhoudelijk werd deze editie georganiseerd door Riet Pieters (arts-seksuoloog bij Heliomare) en Jim Bender (gz-psycholoog-seksuoloog bij Basalt). Gastvrouwen vanuit Reade waren Floor van Lambalgen (maatschappelijk werker en consulent seksuele gezondheid) en Mirjam Hemker (klinisch seksuoloog VVS) van Reade’s eigen Expertiseteam Seksuele Gezondheid.

De studiedag die jaarlijks plaatsvindt, stond ditmaal helemaal in het teken van jongeren. De vraag die als een rode draad door het programma liep, was: “Welke ingrediënten zijn nodig om seksuele gezondheid te helpen bevorderen bij jongeren met een (aangeboren) beperking?” Verschillende gastsprekers deelden hun kennis hierover, waaronder Sander Hilberink (Lector Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed bij Rotterdam University of Applied Sciences) en Jacqueline Kool (onafhankelijk schrijver, onderzoeker en belangenbehartiger in disability studies). De dag startte met het bekijken van een registratie van de prachtige theatervoorstelling Ik wil je van Daan Buringa (student toneelschool Amsterdam).

Spreker vanuit Reade was Floor van Lambalgen, die samen met Ans Mellink (maatschappelijk werker en consulent seksuele gezondheid bij Merem Medische Revalidatie) een presentatie gaf over de impact van verschillende aangeboren diagnoses zoals CP en spina bifida op seksuele gezondheid. Gast vanuit Reade was Rachel Zalmijn, die vanuit haar rol als revalidatiearts bij het transitieteam haar visie deelde op dit thema en zo een belangrijke bijdrage leverde aan de dag. We sloten de dag samen af met een gezellige borrel die net als de lunch perfect verzorgd was.

Dank aan alle aanwezigen voor deze inspirerende dag!

Jacqueline en Daan
Riet Mirjam en Floor

Meer nieuws

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Foto Laura Boekel

Promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-08

Op woensdag 28 februari promoveert Laura Boekel met haar proefschrift getiteld: 'COVID-19 in patients with immune-mediated inflammatory diseases'. Laura promoveert in het Auditorium van de Vrije Universiteit om 09:45 uur.

Aangepaste telefonische bereikbaarheid Klantenservice

  1. 2024-02-08

We houden de telefoonlijn vanaf 12.00 uur open voor spoedgevallen en verwijzers. Klantenservice is en blijft 's middags beschikbaar via de e-mail. Stuur ons gerust een e-mail.

OC Jet en Jill

Verbeterde communicatie: OC-Kernwoordenkaarten helpt kinderen hun stem te vinden

  1. 2024-02-07

Verschillende logopedisten van het kinderteam maken regelmatig gebruik van Ondersteunende Communicatie, kortweg OC. Dit delen zij graag om ouders en andere zorgverleners te inspireren.

Suzan vernie

Suzan Vernie gestart als Lid Raad van Bestuur Reade

  1. 2024-02-01

Suzan Vernie is op 1 februari 2024 gestart als Lid van de Raad van Bestuur van Reade, waar ze samen met bestuursvoorzitter Katja Hoorn de Raad van Bestuur zal vormen. Petra van Dam nam op 31 januari afscheid als interim bestuurslid.

2022 HERO revalidatie reumazorg overtoom amsterdam

UPDATE: Stroomstoring Overtoom is verholpen

  1. 2024-01-22

De stroomstoring op locatie Overtoom is verholpen.

VIPP

Digitale uitwisseling van cliëntgegevens tussen zorginstellingen is nu mogelijk!

  1. 2024-01-18

Bij Reade hebben we succesvol de derde fase van VIPP 5 afgerond, dat inhoudt dat de digitale uitwisseling van medische gegevens tussen verschillende zorginstellingen nu mogelijk is! Hierdoor zijn gezondheidsgegevens niet meer verspreid over verschillende plekken, maar bewegen ze mee met de verschillende zorginstellingen van de cliënt.

Het gebruik van het medicijn Hydroxychloroquine/Plaquenil bij reuma is veilig

  1. 2024-01-12

Deze week is er bericht geweest in de media over de extreme onveiligheid van het gebruik van Hydroxychloroquine gedurende de Covid pandemie. Deze studie is alleen gerelateerd aan Hydroxychloroquine gebruik bij covid. En gaat niet over het gebruik bij reuma.

Tijdelijk langere wachttijden bij onze klantenservice

  1. 2023-12-01

Momenteel zullen de wachttijden via onze klantenservice, door omstandigheden, langer zijn dan je van ons gewend bent. Zowel via de e-mail als telefonisch.

Foto nerass congres

Vrijdag 1 december: NERASS Najaarscongress bij Reade!

  1. 2023-11-23

Op vrijdag 1 december vindt het NERASS Najaarscongres plaats op de Reade locatie Jan van Breemen, met als thema 'Zorg(en) voor de toekomst'. Een evenement waar dieper wordt ingegaan op vraagstukken die zowel de reumatologie als de revalidatietak aangaan.

Toon meer nieuws over samenwerking rond seksuele gezondheid Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?