Rachel Ines Klaartje en Egbert

Samenwerking rond seksuele gezondheid

Op maandag 19 juni vond er een bijzondere studiedag plaats bij Reade. Vanuit het hele land kwamen experts in revalidatieseksuologie samen rond het thema ‘seksuele gezondheid van jongeren met een (aangeboren) beperking’.

Deze studiedag is een initiatief van de Special Interest Group (SIG) revalidatieseksuologie, onderdeel van de Nederlandse beroepsvereniging voor seksuologie NVVS. Inhoudelijk werd deze editie georganiseerd door Riet Pieters (arts-seksuoloog bij Heliomare) en Jim Bender (gz-psycholoog-seksuoloog bij Basalt). Gastvrouwen vanuit Reade waren Floor van Lambalgen (maatschappelijk werker en consulent seksuele gezondheid) en Mirjam Hemker (klinisch seksuoloog VVS) van Reade’s eigen Expertiseteam Seksuele Gezondheid.

De studiedag die jaarlijks plaatsvindt, stond ditmaal helemaal in het teken van jongeren. De vraag die als een rode draad door het programma liep, was: “Welke ingrediënten zijn nodig om seksuele gezondheid te helpen bevorderen bij jongeren met een (aangeboren) beperking?” Verschillende gastsprekers deelden hun kennis hierover, waaronder Sander Hilberink (Lector Ondersteuningsbehoeften: Levenslang & Levensbreed bij Rotterdam University of Applied Sciences) en Jacqueline Kool (onafhankelijk schrijver, onderzoeker en belangenbehartiger in disability studies). De dag startte met het bekijken van een registratie van de prachtige theatervoorstelling Ik wil je van Daan Buringa (student toneelschool Amsterdam).

Spreker vanuit Reade was Floor van Lambalgen, die samen met Ans Mellink (maatschappelijk werker en consulent seksuele gezondheid bij Merem Medische Revalidatie) een presentatie gaf over de impact van verschillende aangeboren diagnoses zoals CP en spina bifida op seksuele gezondheid. Gast vanuit Reade was Rachel Zalmijn, die vanuit haar rol als revalidatiearts bij het transitieteam haar visie deelde op dit thema en zo een belangrijke bijdrage leverde aan de dag. We sloten de dag samen af met een gezellige borrel die net als de lunch perfect verzorgd was.

Dank aan alle aanwezigen voor deze inspirerende dag!

Jacqueline en Daan
Riet Mirjam en Floor

Meer nieuws

Kinderteam6

Meld je aan voor de NExTpertise netwerkavond

  1. 18 jun. 2024

Ben jij fysio-, ergo- of oefentherapeut en werk jij met kinderen met jeugdreuma, niet-aangeboren hersenletsel en/of DCD? Meld je dan nu aan voor de gratis NExTpertise netwerkavond op dinsdag 25 juni!

Tuin opknappen1

Vrijwilligers knappen tuin Reade Overtoom op!

  1. 18 jun. 2024

Afgelopen donderdag mochten we op de Overtoom een groep vrijwilligers ontvangen die via Stichting Zin Reade had gevonden en de handen uit de mouwen stak onder de noemer van een “zinvol bedrijfsuitje”. En zinvol was het zeker!

Wimhof RM okt2022 3 1024x683

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie

  1. 4 jun. 2024

De eerste pilot met de Wim Hof Methode was veelbelovend. Deelnemers merkten verbetering in longfunctie, stemming, stressgerelateerde klachten en een afname in ongemak als gevolg van spasticiteit. Gezien de resultaten van de pilot is een grotere studie opgezet waarbij ook het effect van blootstelling aan de kou wordt onderzocht. We zoeken nog nieuwe deelnemers.

Voeten lijntekening

E-learning Reumapodotherapie

  1. 4 jun. 2024

Ben je een reumaverpleegkundige en wil je cliënten met voetklachten op een juiste wijze adviseren en doorverwijzen? De Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie (NHPR) heeft in samenwerking met Saxion, Fontys en Reade een e-learning ontwikkeld. Vraag de e-learning hier aan: https://lnkd.in/em4AwjwN

Esaote news eular 2024

ARC vertegenwoordiging op EULAR Congres 2024

  1. 30 mei 2024

Van 12 t/m 15 juni vindt het EULAR Congres plaats in Wenen. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

  1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

  1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

  1. 16 mei 2024

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar het Rehabilitation Centre in Bloempoort, Zuid-Afrika. De Ndlovu Care Group heeft in het township Bloempoort een Rehabilitation Centre opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een Cerebrale Parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON)

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Toon meer nieuws over samenwerking rond seksuele gezondheid Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?