Zon Mw MOOI bijeenkomst

MOOI in beweging bij Reade

Als groot promotor van een gezonde leefstijl, bewegen & sporten, openden we op 22 maart jl. maar al te graag de deuren van ons auditorium op JvB voor een waardevolle bijeenkomst van ZonMw. Hier werd gepassioneerd gesproken over sport en bewegen als onderdeel van (preventieve) behandeling en zorg.

“Binnen het cluster Sport en Bewegen hebben we een programma MOOI in Beweging. Hierin maken we onderzoeks- en innovatieagenda’s voor een zestal wicked problems. Dit zijn complexe problemen die we samen met tientallen professionals hebben geïdentificeerd. Een daarvan is wicked problem 3: Sport en bewegen worden te weinig wordt ingezet in de gezondheidszorg. Lees hier meer over het programma.

Voor deze en de andere wicked problems is het de bedoeling om in mei 2023 een strategisch plan op te leveren met een onderzoeks- en innovatieagenda en mogelijkheden voor financiering hiervoor. De vorming van het strategisch plan komt tot stand vanuit professionals uit de quadruple helix (wetenschap, overheden, bedrijfsleven en eindgebruikers/sporter).” Aldus Gerlinde van der Stok, Programmasecretaris Sport en Bewegen bij ZonMw.

Waarom deze bijeenkomst organiseren bij Reade?
“Josine Grafe is als docent/onderzoeker betrokken in de community en is in Reade zelf revalidant geweest. Ze gaf aan dat in haar traject beweging hoog op de agenda stond en dat jullie een inspirerend voorbeeld zijn! Zij had contact gezocht met de Sportloketcollega’s Margriet van den Broek en Sabrina Vermeulen (laatstgenoemde gaf deze dag ook een presentatie). Zo zijn we bij jullie terecht gekomen!”

Ook aanwezig op deze dag was Jasmijn Holla, Senior onderzoeker binnen Reade. “Ik vind het heel belangrijk om hier actief over mee te denken, vanuit onze kennis en ervaringen met het verbinden van sport en bewegen binnen Reade met het sport- en welzijnsdomein. Om ideeën uit te wisselen over hoe we sport en bewegen gezamenlijk beter in kunnen zeten ter bevordering van de gezondheid en het welzijn. Van onze revalidanten en reumapatiënten hier en van de mensen buiten de muren van Reade. Dat vraagt om een systeemverandering en het is heel waardevol om samen te bespreken hoe we hieraan kunnen bijdragen.”

Meer nieuws

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

  1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Apotheek

Storing medicatie aanvragen

  1. 23 mei 2024

Sinds dinsdag 21 mei hebben we te maken met een storing in het proces voor medicatieaanvragen. Het kan daardoor zijn dat het recept niet bij jouw eigen apotheek of de apotheek van Reade binnen is gekomen.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

  1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

  1. 16 mei 2024

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar het Rehabilitation Centre in Bloempoort, Zuid-Afrika. De Ndlovu Care Group heeft in het township Bloempoort een Rehabilitation Centre opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een Cerebrale Parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Whats App Image 2024 04 09 at 08 07 26

Reade Abroad verbetert revalidatiezorg in Nepal

  1. 22 apr. 2024

Echt een verschil maken, dat is wat Ria, Mireille, Karin en Sjoeke van Reade Abroad hebben gedaan. Eind maart vertrokken zij naar Nepal om in het Greenpastures Hospital 15 zorgprofessionals te trainen op het gebied van revalidatiezorg.

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

  1. 16 apr. 2024

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 9 apr. 2024

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 9 apr. 2024

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Toon meer nieuws over mooi in beweging bij reade Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?