IMG 20230327 WA0022

Geslaagde Clinic en Themabijeenkomst Parakano

Parakano (aangepast kanovaren) is een watersport die zeer geschikt is voor mensen met een beperking zoals dwarslaesie of amputatie. Para­kano verbetert je men­tale en fysieke conditie en kan o.a. goed ge­bruikt worden om je rompstabiliteit te trainen. Om iedereen kennis te kunnen laten maken met parakano, organiseerden we 24 maart samen met het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam – AISS en de Commissie Parakano – Water­sportverbond een Clinic en Themabijeenkomst Parakano.

De middag begon met een clinic waarbij parakanoster Marjolein Uitham a.h.v. eigen erva­ringen een inleiding in Parakano gaf, vertelt hoe ze in aanraking is gekomen met Parakano en wat dit voor haar zowel fysiek als mentaal heeft betekend. Daarna gingen we het zwembad in waar een demo werd gegeven door parakanoster Willemijn Raaijmaakers, waarna er voor een paar mensen de mogelijkheid was op een veilige manier parakano uit te proberen. Tevens was er een demo van een kajakergometer, waarmee je op het droge parakano kan trainen.

Weer op het droge gingen we verder met 3 presentaties over parakano. Jan van Gestel ging vanuit recent historisch perspectief inzoomen op de ontwikkeling van Parakano tot Paralympische sport en de inbedding als discipline binnen het Watersportverbond. Vanuit de Commissie Parakano lichte hij de meest recente ontwikkelingen en de toekomstvisie op Parakano in Nederland toe. Hierna nam prof. Anna Bjerkefors ons online vanuit het Karolinska Instituut in Zweden mee in haar wetenschappelijk onderzoek naar Parakano waarbij o.a. de effecten op rompfunctie en Paralympische classificatie aan bod kwamen. Tot slot deelde sporttherapeut Abel ten Hoorn zijn ervaringen met para­kano door revalidanten van revalidatiecen­trum De Hoogstraat met ons.

Een hele geslaagde middag!

Meer nieuws

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Werkzaamheden rondom Reade locatie Overtoom

  1. 2024-03-26

Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 12 april 2024 zal er gewerkt worden aan het vervangen van het tramspoor op de kruising Overtoom – Eerste Constantijn Huygensstraat. Om dit te bewerkstelligen, zal de kruising tijdelijk niet volledig gebruikt kunnen worden en zijn er officiële omleidingsroutes voor het verkeer ingesteld.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

  1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Jim Martin

AMS Outreach in Society Award voor de HandbikeBattle

  1. 2024-03-19

Donderdag nam Ingrid Kouwijzer de Amsterdam Movement Sciences (AMS) Societal Outreach Award in ontvangst, namens het HandbikeBattle onderzoeksnetwerk. Deze prijs is ingesteld om AMS-onderzoekers te eren die maatschappelijke impact maken met hun onderzoek. Wij zijn trots dat we bij kunnen dragen aan dit mooie onderzoek.

Mies en mascha

Innovatieve methode voor diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten

  1. 2024-03-19

Tijdens het Europees Radiologie Congres in Wenen (28 februari tot 3 maart) hebben Mies Korteweg en Mascha Wessels van Reade het onderzoek gepresenteerd over de diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten. Ze introduceerden een innovatieve methode waarbij CT-scans met zeer lage stralingsdosis worden ingezet.

Laura 4

Cum laude promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-28

COVID-19 bij patiënten met immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Toon meer nieuws over geslaagde clinic en themabijeenkomst parakano Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?