Dirkjan van Schaardenburg Reade

Afscheidsrede prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg

Dirkjan van Schaardenburg heeft als reumatoloog lang bij Reade heeft gewerkt en hoogleraar was bij het Amsterdam UMC. Op 11 mei 2023 ging hij met pensioen. Ter ere daarvan vond er een bijzonder symposium en afscheidsrede plaats in de Oude Lutherse Kerk.

Dirkjan staat internationaal bekend om zijn kennis over het beginstadium van reumatoïde artritis. Hij heeft onderzoek gedaan naar factoren die het risico op reumatoïde artritis beïnvloeden. In Nederland is hij vooral bekend als de initiatiefnemer van het Plants for Joints onderzoek. Daarbij is onderzocht welk effect een leefstijlprogramma heeft op mensen met reumatoïde artritis en artrose. Dit programma is gebaseerd op gezonde voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaapmanagement.

De resultaten van het onderzoek bij mensen met reumatoïde artritis zijn recentelijk gepubliceerd. Er zullen binnenkort ook andere publicaties volgen, waarin de resultaten bij mensen met artrose worden besproken.

Ondanks zijn pensioen blijft Dirkjan betrokken bij het onderzoek en is hij lid van de raad van advies van PAN Nederland.

Afscheidsrede genaamd 'Alles is reuma'

Afscheidsrede Alles is reuma

De afscheidsrede ‘Alles is reuma’ kun bekijken via de link

Meer nieuws

Goedevoeding

Reade zet duurzaam voedingsconcept neer

  1. 12 apr. 2023

Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie wordt aan cliënten, medewerkers en bezoekers gezonde voeding aangeboden. Dit draagt bij aan herstel en een goede vitaliteit. Met aandacht voor variatie, volkoren, meer plantaardig, onbewerkte en verse producten zetten we een gezond en duurzaam voedingsconcept neer.

Eular

Eular 2023

  1. 31 mei 2023

Van 31 mei t/m 3 juni vindt het EULAR Congres plaats in Milaan. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?