Plantaardig eten

Plants for Joints

Plants for Joints is een leefstijl programma inclusief plantaardige voeding, bewegen, stress en slaap management bij cliënten met (risico op) reumatoïde artritis (RA) en artrose (OA).

Onderzoekers van Reade hebben aangetoond dat een gezond plantaardig voedingspatroon, bewegen, en stress verlagende oefeningen, positieve effecten hebben op reumatoïde artritis en artrose. Zij werken nu aan het concreet aanbieden van dit leefstijlprogramma onder de naam Plants for Health. Lees meer op plants-for-health.nl.

Onderzoekers over het programma

Deelnemers over het programma

Uitleg en tips over plantaardige voeding

Wil je meer weten over plantaardige voeding, hoe je het kunt toepassen in je eigen leven en wie jou hierbij kan helpen? Lees dan verder voor uitleg en tips.

Over het onderzoek

De Biobank werkt nauw samen met de onderzoeker van de studie waaraan je deelneemt. Nadat je schriftelijke toestemming hebt gegeven voor het desbetreffende onderzoek wordt er wat extra bloed geprikt. Soms kan ook naar urine gevraagd worden. Deze materialen worden door de Biobank voor een langere periode ingevroren in grote vriezers. Op aanvraag van de onderzoeker kan er materiaal uit de vriezers gehaald worden om extra laboratoriumonderzoek mee te doen. Dit onderzoek kan voor jou leiden tot verbetering van de behandeling waardoor je mogelijk minder klachten ervaart.

Het doel van het onderzoek is om de ziekte activiteit van cliënten met reumatoïde artritis te verminderen, de risico op het krijgen van RA bij cliënten met verhoogd risico ter verlagen, en het verminderen van pijn, stijfheid en functie van cliënten met OA. In de twee jaar vervolg wordt ook gekeken of medicatie afgebouwd kan worden.

De leefstijl interventie duurt 16 weken en wordt in groepsverband uitgevoerd. Tijdens deze bijeenkomsten leren deelnemers wat, waarom, en hoe ze het leefstijl programma kunnen toepassen. Na de interventie periode worden deelnemers tot twee jaar vervolgd.

In totaal zijn 166 deelnemers geïncludeerd.

Nee, deelnemen aan deze studie is niet meer mogelijk.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?