Plantaardig eten

Plants for Joints

Plants for Joints is een leefstijl programma inclusief plantaardige voeding, bewegen, stress en slaap management bij cliënten met (risico op) reumatoïde artritis (RA) en artrose (OA).

Het is bekend dat voeding, bewegen, en stress invloed kunnen hebben op het ontstaan en progressie van RA en OA. Daarnaast kan een gezond plantaardig voedings patroon, bewegen, en stress verlagende oefeningen, positieve effecten kan hebben op beide ziekte beelden en het onderliggende ontstekingsprocess, ook wel inflammatie genoemd, in het lichaam. In hoeverre deze leefstijl factoren effect hebben in één gecombineerde leefstijl programma is nog niet bekend.

Onderzoekers over het programma

Deelnemers over het programma

Uitleg en tips over plantaardige voeding

Wil je meer weten over plantaardige voeding, hoe je het kunt toepassen in je eigen leven en wie jou hierbij kan helpen? Lees dan verder voor uitleg en tips.

Over het onderzoek

De Biobank werkt nauw samen met de onderzoeker van de studie waaraan je deelneemt. Nadat je schriftelijke toestemming hebt gegeven voor het desbetreffende onderzoek wordt er wat extra bloed geprikt. Soms kan ook naar urine gevraagd worden. Deze materialen worden door de Biobank voor een langere periode ingevroren in grote vriezers. Op aanvraag van de onderzoeker kan er materiaal uit de vriezers gehaald worden om extra laboratoriumonderzoek mee te doen. Dit onderzoek kan voor jou leiden tot verbetering van de behandeling waardoor je mogelijk minder klachten ervaart.

Het doel van het onderzoek is om de ziekte activiteit van cliënten met reumatoïde artritis te verminderen, de risico op het krijgen van RA bij cliënten met verhoogd risico ter verlagen, en het verminderen van pijn, stijfheid en functie van cliënten met OA. In de twee jaar vervolg wordt ook gekeken of medicatie afgebouwd kan worden.

De leefstijl interventie duurt 16 weken en wordt in groepsverband uitgevoerd. Tijdens deze bijeenkomsten leren deelnemers wat, waarom, en hoe ze het leefstijl programma kunnen toepassen. Na de interventie periode worden deelnemers tot twee jaar vervolgd.

In totaal zijn 166 deelnemers geïncludeerd.

Nee, deelnemen aan deze studie is niet meer mogelijk.

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?