Reade_kind-jeugd-sporten-bewegen-revalideren-3

Power2Walk studie

Deze studie, in de opstartende fase, is een mooie samenwerking tussen onderzoekers van Reade, Amsterdam UMC, Adelante en Maastricht UMC. Het gaat over het meten van het effect van power training op het lopen en op de participatie van kinderen met cerebrale parese. Lopen is voor deze kinderen vaak moeilijk, door een combinatie van verminderde spierkracht en spasticiteit (stijve spieren). Door deze loopproblemen zijn activiteiten zoals het beoefenen hobby's en sport een enorme uitdaging. Fysiotherapie draagt bij aan het verbeteren van het lopen, waardoor kinderen beter kunnen participeren. Looptraining op maat is nodig om te kunnen richten op specifieke beperkingen en individuele behandeldoelen.

Recent heeft deze onderzoeksgroep in een kleine studie laten zien dat functionele krachttraining volgens de zogenaamde MegaPower-aanpak - 12 weken intensief trainen - gemiddeld tot een grote verbetering leidt van de loopvaardigheid en rensnelheid bij kinderen met CP. Dit wordt nu op grotere schaal onderzocht binnen de Power2Walk studie. Deze studie zal ons leren of en in welke mate MegaPower-training een toegevoegde waarde heeft in de fysiotherapeutische behandeling van loopproblemen bij kinderen met CP, en voor welke kinderen dit type behandeling het meeste bijdraagt aan het bewegen en het meedoen in het dagelijks leven.

Over dit onderzoek

Liesbeth van vulpen

Subsidie voor de Power2Walk studie

  1. 15 nov. 2022

Samen met het Amsterdam UMC, Adelante revalidatie en Maastricht UMC hebben we subsidie gekregen voor de Power2Walk studie van de KNGF en de Hersenstichting. Harm van Ormel, KNGF, kwam de cheque persoonlijk overhandigen waarna hij enthousiast heeft meegetraind met de kinderen van de Mega Power groep. Liesbeth van Vulpen, fysiotherapeut en onderzoeker, ontving de cheque namens Reade.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?