Revalidatie zorg behandelen nah dwarslaesie amputatie reuma

D-ACT Wheel project

Rolstoelgebruikers met een chronische aandoening hebben gemiddeld een lager fysiek activiteitenniveau, laten een slechter eetpatroon zien en hebben een slechtere slaapkwaliteit dan niet-rolstoelgebruikers, resulterend in een ongezonde leefstijl. Een ongezonde leefstijl draagt bij aan een verhoogde kans op obesitas en een slechte fysieke fitheid en de daarbij horende gezondheidsrisico’s zoals cardiovasculaire aandoeningen, diabetes en verschillende vormen van kanker en een lagere kwaliteit van leven. Leefstijlfactoren fysieke activiteit, dieet en slaap hebben alle invloed op de gezondheid en zijn met elkaar verweven. Een digitale leefstijlapplicatie, in combinatie met een activiteitentracker, zou hier ondersteuning in kunnen bieden.

Partners

Het e-platform Virtuagym geschikt maken voor rolstoelgebruikers en leefstijlverandering evalueren bij gebruikers van de app.

Binnen het D-ACT-Wheel-project verzamelen en voegen onderzoekers verschillende datasets uit afgeronde studies en diverse leefstijlapps samen. Door het analyseren van alle data vergaren zij nieuwe kennis over factoren die invloed hebben op de leefstijl, lichaamssamenstelling en gezondheid van mensen met een dwarslaesie, beenamputatie en andere rolstoelgebruikers. Aan de hand van big-data-technologieën analyseert het onderzoeksteam leefstijldata van mensen met een fysieke beperking.

De ontwikkelaars van Virtuagym passen het e-platform aan op basis van de uitkomsten van het D-ACT-onderzoek. Het onderzoeksteam van D-ACT evalueert het aangepaste platform nadat de rolstoelgebruikers Virtuagym een bepaalde periode hebben gebruikt. Op basis van hun ervaringen verbeteren ontwikkelaars van Virtuagym het e-platform.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?