Reade Academy Training Zitadvies (gevorderden)

Goed zitten is van groot belang in de revalidatie omdat het direct van invloed is op de mogelijkheden van de cliënt. Het gaat niet alleen om een goede zithouding, maar ook om een goede zitdrukverdeling, juiste uitgangspositie voor het doen van activiteiten en een optimale zitondersteuning. Iedereen heeft een eigen optimale manier van zitten, die afhankelijk is van de anatomie en de aandoening.

In de vervolgtraining op de basistraining zitadvies wordt de methodiek van het zitanalyseproces uit de basisscholing opgefrist, waarna we dieper ingaan op het lichamelijk onderzoek en het belang hiervan voor de uiteindelijke oplossingsrichting. De stap tussen het koppelen van de hulpvraag van cliënt/verwijzer en formulering van het kernprobleem met de oplossingsrichting komt uitvoerig aan bod. Aan de hand van een zelf ingebrachte casus worden deze stappen in de praktijk gebracht.

Doel van de training

Kennis van de belangrijkste anatomie in relatie tot het zitten. Geleerd wordt een goede zitanalyse te maken en te komen tot een oplossingsrichting voor het zitadvies, geschikt voor elke diagnosegroep, bij kinderen en volwassenen. De nadruk ligt op het koppelen van de hulpvraag van de cliënt en de formulering van het kernprobleem met de oplossingsrichting.

Wat ga je leren?

Kennis van de belangrijkste anatomie in relatie tot het zitten.

Je leert een goede zitanalyse te maken en te komen tot een oplossingsrichting voor het zitadvies, geschikt voor elke diagnosegroep, bij kinderen en volwassenen.

De nadruk ligt op het koppelen van de hulpvraag van de cliënt en de formulering van het kernprobleem met de oplossingsrichting.

Voor deze vervolgtraining dien je de Training Zitadvies (basis) [link] gevolgd te hebben.

Voor wie is de training?

Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, physician assistants, artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, revalidatietechnici.

Meer informatie en aanvragen training

  • Duur: 1 x 4 uur
  • Datum: In overleg met de klant, dit betreft een training op aanvraag
  • Locatie: In een trainingsruimte bij Reade (Amsterdam) of bij u op locatie (in-company)
  • Aantal deelnemers: maximaal 20 personen
  • Kosten: €1740,- (excl 21% btw. Reistijd en reiskosten gaan op basis van nacalculatie)

Interesse?
Neem contact op met Reade Academy voor het boeken van deze training of voor meer informatie.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?