Reade Academy Training Zitadvies (basis)

Deze basistraining zitadvies is gericht op het methodisch analyseren en adviseren bij een cliënt met een (complex) zitprobleem. De trainers hebben ervaring met zowel neurologische (dwarslaesie, MS, NMA, CVA) als orthopedische aandoeningen bij kinderen en volwassenen.

Tijdens het theoretische deel komen verschillende visies op zitten aan bod en wordt gebruik gemaakt van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Kennis van de belangrijkste anatomie in relatie tot het zitten wordt besproken en op welke wijze de (soms afwijkende) anatomie het zitten kan beïnvloeden. Daarna wordt de methodiek uitgewerkt aan de hand van een concreet stappenplan. Het praktijkdeel bestaat uit het doorlopen van het gehele zitanalyseproces bij een zelf ingebrachte casus waarna wordt afgesloten met een evaluatie.

De methodiek die gebruikt wordt, is op elke diagnosegroep toepasbaar en werkt vanuit een multidisciplinaire benadering. Een zitdrukmeting kan onderdeel uitmaken van het zitadvies.

Goed zitten is van groot belang in de revalidatie omdat het direct van invloed is op de mogelijkheden van de cliënt. Het gaat niet alleen om een goede zithouding, maar ook om een goede zitdrukverdeling, juiste uitgangspositie voor het doen van activiteiten en een optimale zitondersteuning. Iedereen heeft een eigen optimale manier van zitten, die afhankelijk is van de anatomie en de aandoening.

Lees meer over ZAT

Doel van de training

Kennis van de belangrijkste anatomie in relatie tot het zitten. Geleerd wordt een goede zitanalyse te maken en te komen tot een oplossingsrichting voor het zitadvies, geschikt voor elke diagnosegroep, bij kinderen en volwassenen.

Voor wie is de training?

Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, physician assistants, artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, revalidatietechnici.

Training aanvragen

  • Duur: 1 x 4 uur
  • Datum: In overleg met de klant, dit betreft een training op aanvraag
  • Locatie: In een trainingsruimte bij Reade (Amsterdam) of bij u op locatie (in-company)
  • Aantal deelnemers: maximaal 20 personen
  • Kosten: €1760,- (excl 21% btw. Reistijd en reiskosten gaan op basis van nacalculatie)

Interesse?
Neem contact op met Reade Academy voor het boeken van deze training of voor meer informatie.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?