Netwerkbijeenkomst kinderen jongeren NAH

Versterken van het netwerk om de zorg rondom kinderen met NAH nog beter te organiseren

Het kinderteam van Reade investeert in het netwerk rondom kinderen en jongeren met NAH. Deze doelgroep met uiteenlopende problematiek heeft logischerwijs vaak op meerdere domeinen van het functioneren uitdagingen. Het inrichten van de hulpverlening rondom deze kinderen en jongeren is dus vaak uitdagend!

Belangrijk dus om elkaar te vinden.
In samenwerking met het Expertisenetwerk NAH (uitvoerder van Breinlijn Amsterdam en Zaan) organiseerde Reade op 7 juli een digitale netwerkbijeenkomst. Het was ontzettend waardevol om met professionals samen te zijn. We hebben inspiratie opgedaan, maar zijn ook vooral op zoek gegaan naar de hiaten in het huidige zorgnetwerk. Wat kan er beter voor deze doelgroep?

We hebben een eerste stap gezet.
Het vullen van een zorgkaart waarin alle professionals die te maken hebben met kinderen en jongeren met NAH elkaar kunnen vinden – binnenkort te vinden op amsterdamzaan.breinlijn.nl. En er gaat nog veel meer moois volgen. De organisatie van deze bijeenkomst; Lynnette Spits, Joceline Kranenburg , Hans Van Herwaarden, Onno Mack en Mark van Duin denken alweer na over de volgende stappen. Om het netwerk te versterken en zo de zorg rondom deze doelgroep nog beter te organiseren.

Bedankt aan alle deelnemers, co-hosts en sprekers!

  • Rulanne Berendsen-de Gooijer - Revalidatiearts Reade
  • Veerle Kurstjens en Geert Schimmel – LetsCo - verder na letsel
  • Marloes Klomp – Emma at Work
  • Marloes Tichelaar– Casemanagers NAH
  • Joke Hilbers – Maatschappelijk werk Reade
  • Mikki van der Wal – Ergotherapeut Reade
  • Ellen de Bood – Stichting MEE

Speciaal dank aan het landelijk onderzoeksproject "Meedoen Next Step" voor de begeleiding richting deze bijeenkomst.

Meer nieuws

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

  1. 2024-04-16

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 2024-04-09

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 2024-04-09

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

  1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Toon meer nieuws over versterken van het netwerk om de zorg rondom kinderen met nah nog beter te organiseren Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?