Netwerkbijeenkomst kinderen jongeren NAH

Versterken van het netwerk om de zorg rondom kinderen met NAH nog beter te organiseren

Het kinderteam van Reade investeert in het netwerk rondom kinderen en jongeren met NAH. Deze doelgroep met uiteenlopende problematiek heeft logischerwijs vaak op meerdere domeinen van het functioneren uitdagingen. Het inrichten van de hulpverlening rondom deze kinderen en jongeren is dus vaak uitdagend!

Belangrijk dus om elkaar te vinden.
In samenwerking met het Expertisenetwerk NAH (uitvoerder van Breinlijn Amsterdam en Zaan) organiseerde Reade op 7 juli een digitale netwerkbijeenkomst. Het was ontzettend waardevol om met professionals samen te zijn. We hebben inspiratie opgedaan, maar zijn ook vooral op zoek gegaan naar de hiaten in het huidige zorgnetwerk. Wat kan er beter voor deze doelgroep?

We hebben een eerste stap gezet.
Het vullen van een zorgkaart waarin alle professionals die te maken hebben met kinderen en jongeren met NAH elkaar kunnen vinden – binnenkort te vinden op amsterdamzaan.breinlijn.nl. En er gaat nog veel meer moois volgen. De organisatie van deze bijeenkomst; Lynnette Spits, Joceline Kranenburg , Hans Van Herwaarden, Onno Mack en Mark van Duin denken alweer na over de volgende stappen. Om het netwerk te versterken en zo de zorg rondom deze doelgroep nog beter te organiseren.

Bedankt aan alle deelnemers, co-hosts en sprekers!

  • Rulanne Berendsen-de Gooijer - Revalidatiearts Reade
  • Veerle Kurstjens en Geert Schimmel – LetsCo - verder na letsel
  • Marloes Klomp – Emma at Work
  • Marloes Tichelaar– Casemanagers NAH
  • Joke Hilbers – Maatschappelijk werk Reade
  • Mikki van der Wal – Ergotherapeut Reade
  • Ellen de Bood – Stichting MEE

Speciaal dank aan het landelijk onderzoeksproject "Meedoen Next Step" voor de begeleiding richting deze bijeenkomst.

Meer nieuws

SJ RE 883 0656

Minder reumaklachten door lage dosis prednisolon (GLORIA studie)

Mensen met reumatoïde artritis (RA) kunnen gerust dagelijks een lage dosering prednisolon in aanvulling op de standaard medicatie nemen. “Prednisolon vermindert significant de ziekteactiviteit en de bijwerkingen van het middel vallen erg mee”, aldus reumatoloog en hoogleraar Klinische Epidemiologie Maarten Boers van Amsterdam UMC en Reade.

Rapenburg race 510x295x1

Zwem jij ook mee met Team Reade bij de Rapenburg Race?

Zaterdag 17 september is het weer zover: de Rapenburg Race! Onder het motto 'dwars door Leiden' zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Team Reade - bestaande uit medewerkers en (oud)cliënten - is er ook weer bij. Zwem jij mee? Meld je nu aan!

Team afasie event

3 september Inspiratiedag: Samen leven met afasie

Elkaar ontmoeten, van elkaar leren, inspiratie opdoen en genieten: 3 september is de Inspiratiedag 'Samen leven met afasie'. Voor mensen met afasie en hun naasten.

Symposium nah 2

Behandeling van de paretische arm bij NAH; kennisuitwisseling tussen Reade en de 1e, 2e en 3e lijn

Afgelopen donderdag organiseerden collega's Nynke Haze (fysiotherapeut) en Anja Duijn (ergotherapeut) het symposium "Behandeling van de paretische arm bij NAH; kennisuitwisseling tussen Reade en de eerste, tweede en derde lijn". Zij willen al jaren hun kennis delen en uitwisselen op het gebied van bovenste extremiteit bij NAH met het netwerk, keten Groot Amsterdam. Na het winnen van de talentenbeurs was dit nu mogelijk!

Geef het dooor Jacqueline en Vroukje

Reade Foundation Nieuwsbrief zomer 2022

En toen was er weer van alles mogelijk!

Hha02 team groepsfotos 041

Hacking Health Amsterdam 2022

We kijken terug op 3 geweldige dagen Hacking Health Amsterdam!

Cursus Mijke en Ruth

Cursus Revalideren doe je zelf, maar niet alleen

Altijd spannend, iets nieuws aangaan. Voor Mijke Ulrich, sociaal pedagogisch hulpverlener en ervaringsdeskundige hersenletsel en Ruth Wobma, ergotherapeut en onderzoeker die samen deze nieuwe cursus geven. Maar vooral voor een aantal dappere revalidanten die op zoek waren naar een extra aanvulling op hun revalidatie bij Reade.

Handbikebattle 2022

Handbiketeam Capital wordt 3e bij Handbikebattle!

Op armkracht de Kaunertaler Gletscher in Tirol beklimmen. Over een lengte van 20 km en met maar liefst 867 meter hoogteverschil: ons team deed het!

Lector jasmijn holla 09 400px

Lectorale rede "Iedereen kan meedoen" van Jasmijn Holla

"Hoe kunnen we groepen die achterblijven in hun sport- en beweegdeelname ondersteunen om de kracht van sport en bewegen te benutten?"

Telefoon bellen klantenservice

Wachttijden klantenservice

Door omstandigheden kan de wachttijd aan de telefoon oplopen. Heeft uw vraag geen spoed? Mail dan naar klantenservice@reade.nl. Wij streven ernaar om uw mail - op werkdagen - binnen 24 uur te beantwoorden.

Toon meer nieuws over versterken van het netwerk om de zorg rondom kinderen met nah nog beter te organiseren Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.

Tips voor de website?