Rolstoel in beweging

Dwarslaesiecursus voor ergo- en fysiotherapeuten

Ben jij werkzaam in de eerste lijn of GRZ als ergo- of fysiotherapeut en wil je meer leren over dwarslaesie en wat jij kunt betekenen voor deze doelgroep in je praktijk? Dan is de dwarslaesiecursus iets voor jou.


Een unieke samenwerking tussen de dwarslaesieteams van Reade en Heliomare heeft geresulteerd in een prachtige eerstelijns scholing, geschikt voor ergo- en fysiotherapeuten. Bevlogen therapeuten en artsen van beide centra geven gezamenlijk deze scholing op 25 oktober en 15 november 2022, bij zowel Reade in Amsterdam als bij Heliomare in Wijk aan Zee.

Het doel is om kennis te vergroten over dwarslaesierevalidatie binnen de eerstelijns zorg. Veel van onze revalidanten worden na hun revalidatietraject doorverwezen naar therapeuten in hun eigen buurt. Reade en Heliomare willen met de eerste lijn een kennisnetwerk vormen, gericht op dwarslaesiezorg. Helemaal toekomstproof!

Meer weten over de inhoud van de cursus? Bekijk de uitnodiging.

Schrijf je nu in via onderstaande knop. Accreditatie wordt aangevraagd.

Meer nieuws

Magnet2

Ines vertelt over Magnet en leiderschap op uitverkocht symposium voor verpleegkundigen

Afgelopen vrijdag organiseerde Studio GRZ in samenwerking met V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland), Amstel Academie en Klimmendaal de Themadag: Jij doet Er Toe, de cruciale rol en positie van de verpleegkundige en verzorgende in de revalidatie. Op dit uitverkochte symposium sprak Ines Samouco over Magnet en leiderschap en Brenda Fibicher behandelde de rolneming van verpleegkundigen en verzorgenden en hun uitdagingen daarin.

Download scaled 950x950 507550 2

Talk of the Town op 3 oktober: "De noodzaak van inclusief sporten en bewegen"

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert Pakhuis de Zwijger met de gemeente Amsterdam op maandagavond 3 oktober een programma over inclusief sporten en bewegen. Sport en bewegen is nodig voor de mentale en fysieke gezondheid. In Amsterdam is altijd wel een sportschool, -club of -mogelijkheid in de buurt. Het is helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om daar te sporten of te gaan sporten of bewegen. Door fysieke of sociale drempels voelen niet alle Amsterdammers zich welkom of veilig. Tijdens de landelijke week van de toegankelijkheid - van 3 t/m 8 oktober - vragen we in Amsterdam aandacht voor inclusie van álle Amsterdammers. Dit jaar is het thema inclusief sporten en bewegen voor iedereen.

Arjan3

Promotie Arjan de Zwart

Onderzoeker en Fysiotherapeut Arjan de Zwart is 13 september gepromoveerd met zijn proefschrift: "Muscle strength in knee osteoarthritis - a better understanding of muscle strength in patients with knee osteoarthriti".

IMG 0022

De Rapenburg Race was een groot succes!

De Rapenburg Race was een groot succes! Deelnemers, waaronder Team Reade, trotseerden afgelopen zaterdag de koude Leidse grachten om geld op te halen voor dwarslaesieonderzoek. En met succes! Er is meer dan € 115.000 opgehaald om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Een geweldige dag met geweldig resultaat!

Header wandelen met een hartslagmeter

Webinar Ontstekingsreuma en risico op hart- en vaatziekten

Wanneer je ontstekingsreuma hebt, zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis (RA), Axiale SpA of artritis psoriatica, loop je meer risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is dan ook belangrijk om jezelf periodiek goed te laten screenen op dit risico. In de praktijk blijkt dit screenen helaas onvoldoende te gebeuren. Waarom loop je met ontstekingsreuma meer risico op hart- en vaatziekten? Waarom is het belangrijk dit risico in de gaten te houden? En hoe verloopt een screening op hart- en vaatziekten? Meld je aan voor het webinar van ReumaZorg Nederland ‘Ontstekingsreuma en risico op hart en vaatziekten’ op zaterdag 24 september (10.00-11.00 uur) en krijg een antwoord op deze vragen. Je bent van harte welkom!

Npi

NPI cursus reumatische aandoeningen bij Reade

Kennis delen is ontzettend belangrijk. Afgelopen vrijdag ontving Reade daarom de deelnemers van de NPI cursus reumatische aandoeningen. Een cursus voor fysio-, oefen-, geriatriefysio- en revalidatiefysiotherapeuten.

Pam

Pam Steenkist rondt QI Academy af

Wat een mooi voorbeeld van een fijne samenwerking tussen Amsterdam UMC en Reade. Van harte gefeliciteerd Pam Steenkist met het afronden van de QI Academy. En wat een mooi eindresultaat: de start van het project over het multi disciplinair digitaal samenwerken tijdens ontslag of opname van een patiënt. Heel veel succes met de afronding!

Maaike blom

Intimiteitsverpleegkundige Maaike Blom in Dwarslaesie Magazine

Door een dwarslaesie of caudalaesie verandert er veel, ook op het gebied van seksualiteit. Het kan moeilijk of onmogelijk zijn om een orgasme te bereiken en bij mannen een erectie. Door verlamming of spasme kan het lastiger zijn om goede houdingen te vinden. Maaike Blom, verpleegkundige bij Reade met aandachtsveld seksualiteit, vertelt in Dwarslaesie Magazine wat kan helpen bij het vrijen.

Rapenburg race 510x295x1

Support jij Team Reade bij de Rapenburg Race?

Zaterdag 17 september is het weer zover: de Rapenburg Race! Onder het motto 'dwars door Leiden' zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Team Reade is er ook weer bij. Support jij ons?

Podcast miranda brenda

Podcast CC Zorgadviseurs: Reade laat zien dat Magnet ook in de Nederlandse praktijk mogelijk is

Beluister nu de podcast over Professionele Zeggenschap van CC Zorgadviseurs met Brenda Fibicher en Miranda Ekkel. Onze verpleegkundig managers. In 2016 hebben zij samen met een aantal verpleegkundigen de reis naar Amerika gemaakt om een aantal Magnet-ziekenhuizen te bezoeken. Sinds dat moment hebben zij Magnet omarmd en succesvol geïmplementeerd bij Reade. Lees in deze folder meer achtergrondinformatie. Ronald Peppel gaat in de podcast hierover in gesprek.

Toon meer nieuws over dwarslaesiecursus voor ergo- en fysiotherapeuten Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.

Tips voor de website?