Prof. dr. D. van Schaardenburg (Dirkjan)

Reumatoloog

2022-Reade-Dirkjan-van-Schaardenburg-staand

Dirkjan van Schaardenburg heeft lange tijd als reumatoloog bij Reade gewerkt en was hoogleraar bij het Amsterdam UMC. Op 11 mei 2023 ging hij met pensioen.

Dirkjan heeft internationale erkenning gekregen voor zijn expertise in het beginstadium van reumatoïde artritis en zijn onderzoek naar risicofactoren van deze aandoening. In Nederland is hij vooral bekend als de initiatiefnemer van het Plants for Joints onderzoek, waarbij het effect van een leefstijlprogramma met gezonde voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaapmanagement op mensen met reumatoïde artritis en artrose werd onderzocht.

Ondanks zijn pensioen blijft Dirkjan betrokken bij het onderzoek en is hij lid van de raad van advies van PAN Nederland.

"Reuma in al zijn vele uitingsvormen raakt het gehele lichaam en alle gebieden van het leven. We weten steeds meer over de oorzaken en die kennis kan ook weer worden ingezet bij de behandeling. Met de mogelijkheden van leefstijl veranderingen en zo nodig medicatie lukt het veel mensen weer een vrijwel normaal leven te leiden."

Gediplomeerd specialist sinds

1992

Bij Reade sinds

1993

Opleiding(en)

Interne geneeskunde, reumatologie

Werkervaring

Reumatoloog en onderzoeker in Reade en Amsterdam UMC (1993-heden), diverse managementfuncties en opleider (1994-2020)

Promotie

1994 RU Leiden

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?