Locatie jvb reade

Reade, locatie Dr. Jan van Breemenstraat

Let op: Reade locatie Dr. Jan van Breemenstraat is t/m 28 november minder goed bereikbaar

Tot en met 28 november a.s. werkt GVB aan de trambaan Jan Evertsenstraat (tussen de Admiraal Helfrichstraat en de Jan Tooropstraat). Hierdoor is Reade locatie Dr. Jan van Breemenstraat minder goed bereikbaar.

Met openbaar vervoer
De tramhalte Admiraal Helfrichstraat vervalt tot en met 28 november. Houd rekening met een langere reistijd. Vanaf haltes Mercatorplein en Willem Schoutenstraat is op afroep een pendeldienst beschikbaar. Heb je de pendeldienst nodig? Bel hiervoor naar de receptie via 020 242 1001.

Met de auto
Door de werkzaamheden is het kruispunt waar de Jan Evertstraat en de Admiraal Helfrichstraat samenkomen niet goed bereikbaar. Volg de borden voor een omleiding naar Reade. Houd rekening met een langere reistijd.

Met scootmobiel of rolstoel
Kom je met een scootmobiel of rolstoel? Op het kruispunt waar de Jan Everstraat samenkomt met de Admiraal Helfrichstraat is oversteken niet mogelijk. Je kunt bij het volgende kruispunt, waar de Jan Evertstraat samenkomt met de Orteliuskade, wel oversteken.

Excuses voor het ongemak.

Adres

Dr. Jan van Breemenstraat 2

1056 AB Amsterdam

Postadres Reade

Admiraal Helfrichstraat 1
1056 AA Amsterdam

Parkeren

Gereduceerd parkeertarief voor cliënten
Reade beschikt over een beperkt aantal parkeerplekken voor haar cliënten. Cliënten van Reade kunnen hun auto parkeren op ons privé parkeerterein (noordzijde gebouw). Dit tarief geldt alleen op het besloten terrein. In plaats van het geldende parkeertarief van € 4,50 betaal je op het terrein van Reade € 0,75 per halfuur. Betalen is alleen mogelijk met je bankpas via de in- en uitrijdautomaat die op het parkeerterrein gevestigd is.

Zo werkt het:

 • Slagbomen openen door jouw bankpas in de automaat te stoppen.
 • Met uitrijden gebruik je dezelfde bankpas.
 • Parkeertarief is € 0,75 per halfuur / € 1,50 euro per uur.

Gehandicaptenparkeerkaart
Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart kan naast de sporthal op de daarvoor aangewezen plekken.

Met het openbaar vervoer

Reade is makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar. De dichtstbijzijnde haltes zijn:

 • Bus-/tramhalte Adm. Helfrichstraat, Amsterdam (let op: werkzaamheden t/m 28 november, zie melding bovenaan pagina)
 • Bus-/tramhalte Jan van Galenstraat (Hoofdweg), Amsterdam
 • Bus-/tramhalte Mercatorplein, Amsterdam

Plan je route met de actuele informatie van de OV Reisplanner 9292.

Reade heeft een beperkt aantal plekken beschikbaar op een besloten parkeerterrein. Lees de actuele informatie op de locatie pagina van Jan van Breemenstraat.

locatie Dr. Jan van Breemenstraat

• Openbare ruimte (centrale hal) van locatie Dr. Jan van Breemenstraat is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17:00 uur.

• Afdeling radiologie is dagelijks geopend van 08:30 tot 16:30 uur.

• Laboratorium is geopend van 08:00 tot 16:15 uur.

• Afdeling dagbehandeling is geopend van 08:30 tot 16:30 uur op dinsdag, woensdag en donderdag.

• Apotheek Reade is dagelijks geopend van 08:30 tot 17:00 uur.

Koffie- en theebar Boon & Blad is elke dag geopend van 09:00 tot 15:30 uur.

Alle cliënten die voor een diagnose of ziekenhuisbehandeling naar Reade komen hebben een verwijzing nodig. Voor een bezoek aan onze polikliniek heb je dus ook een verwijzing nodig. Zonder deze verwijzing is er namelijk geen sprake van zorg in het kader van de basisverzekering. Dit betekent dat de factuur door Reade niet aan jouw zorgverzekeraar kan worden gestuurd. Jij bent dan zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

Voor de beide hoofdlocaties geldt dat honden niet zijn toegestaan, tenzij het een hulphond of blindengeleidehond is.

Probeer eerst de browser of app volledig af te sluiten, om vervolgens de vragenlijst opnieuw te openen. Mocht dit niet werken, kunt je contact opnemen met de servicedesk van Brightfish: servicedesk@brightfish.nl. Geef ons dan zo veel mogelijk informatie van de situatie, indien mogelijk met screenshot, je patiëntnummer en de melding dat je onder behandeling bent bij Reade.

De behandeling van jouw zorgvraag, bij een van de specialismen van Reade valt onder de categorie medisch specialistische zorg. Dat heeft in principe altijd gevolgen voor jouw eigen risico, tenzij je in dat kalenderjaar al zorg hebt afgenomen die volledig ten laste is gegaan van jouw eigen risico. De zorgverzekeraar houdt het eigen risico bij. Iedere verzekerde heeft een wettelijk verplicht minimaal eigen risico.

Indien je een buitenlandse zorgverzekeraar hebt, dan heeft deze geen afspraken met Reade gemaakt. In dat geval en wanneer je niet verzekerd bent, gelden de tarieven zoals opgenomen in de standaardprijslijst met passantentarieven van Reade:

Ben je woonachtig en/of verzekerd in het buitenland dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandeling in Reade. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Wij adviseren je hierover ruim vóór jouw vertrek naar Nederland contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Het is van belang dat de hiervoor noodzakelijke formulieren in het bezit van Reade zijn voordat je de instelling voor de eerste keer bezoekt.

Meer informatie over jouw zorgkosten kun je óók vinden op de website www.dezorgnota.nl, deze website is een gezamenlijk initiatief van ziekenhuizen en zorgverzekeraars om je zo goed mogelijk te informeren over jouw zorgkosten. De site geeft antwoord op mogelijke vragen die je hebt over jouw zorgnota of geeft aan waar je met welke vraag terecht kunt.

Schrijf ze van tevoren op zodat je die niet vergeet te stellen. We wensen je een goed gesprek!

Download en print deze korte beschrijving.

Voorbereiding

 • Download de (gratis) Microsoft Teams app
 • Zoek een rustige ruimte met voldoende privacy
 • Zorg dat je 10 minuten voor je afspraak inlogt

Log vervolgens in op MijnReade >>

Ga naar ‘Afspraken’ en klik bij de afspraak videoconsult op ‘Aanwezigheid melden’.

Hierna verschijnt de knop ‘ Start videoconsult’ en de Microsoft Teams app wordt automatisch geopend.

Controleer of je camera en microfoon aanstaan en klik op ‘Nu deelnemen’.

Je bent nu in de virtuele wachtkamer. Wacht hier rustig af tot je wordt toegelaten tot het gesprek met de zorgverlener.
Het kan voorkomen dat de afspraak voor je een beetje uitloopt.

Inloggen gaat met jouw DigiD via https://www.mijnreade.nl. Daarnaast heb je een sms-functie nodig. Hiervoor moet je telefoonnummer verbonden zijn aan jouw DigiD. Deze extra stap is een controle. Zodat we zeker weten dat we echt met jou te maken hebben. Zo beschermen we jouw persoonlijke gegevens. Een voordeel van deze extra stap is dat met sms-functie het inloggen vaak soepeler verloopt.

 • In dit scherm klik je op de knop ‘Inloggen met DigiD ‘.
 • Daarna klik je op het zwarte logo van DigiD om in te loggen.
 • Je zit nu in de DigiD omgeving.
 • Kies de inlogmethode:
 1. Kies voor inloggen met SMS. Of
 2. voor inloggen met de DigiD app.


Heb je geen mobiele telefoon? Een SMS kan ook als een gesproken bericht verstuurd worden naar de vaste telefoon.

 • Vul jouw DigiD gebruikersnaam in en log in met jouw wachtwoord.
 • Vul daarna de ontvangen SMS-code in of scan de QR-code met de DigiD app.
 • Je hebt nu toegang tot MijnReade


Vragen over inloggen met DigiD? Kijk op http://www.digid.nl

Je kunt je afspraak verzetten via de klantenservice.

Je kunt inloggen met de gegevens die je hebt gekregen in de registratiemail. Heb je deze registratiemail niet ontvangen? Kijk dan in de spambox van jouw e-mail. Mogelijk is de mail daar terecht gekomen. Als blijkt dat je de registratiemail niet ontvangen hebt, neem dan contact op met de Klantenservice.

Druk op inloggen en je ontvangt per SMS een inlogcode (token). Deze code kun je in het volgende scherm invoeren en versturen.

De dubbele verificatie (gebruikersnaam-wachtwoord én SMS-code) is noodzakelijk bij het opstarten van de app één keer in de 28 dagen. Daaropvolgende keren kan je inloggen via de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Tenzij jezelf in het profiel uitlogt. Dan moet er opnieuw een dubbele verificatie uitgevoerd worden.

Ga naar het Profielscherm en tik op ‘Wijzig uw wachtwoord’. Vul vervolgens tweemaal hetzelfde wachtwoord in. Kies een wachtwoord wat voor jou makkelijk te onthouden is. Hoe meer tekens, des te veiliger en maak gebruik van cijfers, hoofdletters en speciale tekens. Tik als je klaar bent op ‘Bevestigen’.

Via MijnReade
De cliënten van de polikliniek reumatologie kunnen dit via de functionaliteit ‘online aanvragen van herhaalrecepten’ in MijnReade.
Recepten die eerder door de reumatoloog zijn voorgeschreven kunnen nu 24 uur per dag, 7 dagen per week digitaal aangevraagd worden via cliëntenportaal mijnReade.nl. Met deze gratis herhaalservice is het aanvragen van een recept sneller en gemakkelijker.

Overige manieren zijn:

 • per telefoon 020-2421000 of
 • per e-mail via klantenservice@reade.nl

Elke keer als je inlogt, slaan we dit op. We doen dit alleen om te meten hoe vaak mensen MijnReade gebruiken. De gegevens die je invoert, komen in het digitale cliëntendossier.

Geheimhoudingsplicht
Al onze medewerkers hebben wettelijk de plicht jouw persoonsgegevens geheim te houden. Jouw (huis)arts mag jouw gegevens zien. Ook de zorgmedewerkers die direct bij jouw behandeling betrokken zijn, mogen deze gegevens zien. Alleen met jouw schriftelijke toestemming mag informatie over jou gegeven worden aan anderen. In ons ‘Privacyreglement’ staat omschreven hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Heb je vragen? Of wil je de uitgebreide ‘Regeling Medisch dossier’ en het ‘Privacyreglement’ van Reade hebben? Dan kun je dit vragen aan het medisch secretariaat van het gebouw waar jij behandeld wordt.

Wij gaan op een veilige manier met jouw digitale gegevens om, volgens de wet ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Je kunt ook zelf iets doen aan een veilig gebruik van MijnReade:

• Klik op ‘uitloggen’ als je MijnReade niet meer gebruikt. Sluit daarna het internetprogramma.

• Ga netjes en bewust om met printjes die je maakt van jouw gegevens.

• Jouw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord zijn echt persoonlijk. Bewaar deze daarom op een veilige plek.

• Sla jouw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in je computer. Ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dit betekent namelijk dat iedereen die toegang heeft tot jouw computer, ook jouw inlognaam en wachtwoord kan vinden.

• Gebruik je draadloos internet? Zorg er dan voor dat je jouw internetmodem of router beveiligt met encryptie (extra beveiligd door een versleuteling). Dan kan niet iedereen verbinding met jouw internet maken. In de handleiding van jouw apparaat staat hoe je dit kunt doen.

Klinische revalidanten mogen maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen. Deze bezoekers mogen tegelijk op bezoek komen en een persoon tot 13 jaar meenemen.

Toon meer veelgestelde vragen Toon minder veelgestelde vragen

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.

Tips voor de website?