Lachgas

Lachgas had lange tijd een onschuldige reputatie als partydrug. Er is steeds meer bekend over de risico's voor gebruikers. Extreem gebruik kan ernstige schade aan het ruggenmerg opleveren. Revalidatieartsen waarschuwden begin 2018 al over de toename van mensen met neurologische schade als gevolg van lachgas.

Reade behandelt in de revalidatiekliniek meerdere mensen met verlammingsverschijnselen, als gevolg van overmatig lachgasgebruik. De gevolgen zijn groot en soms ook blijvend.


Lachgas zorgt voor een afname van vitamine B12. Dit is een vitamine die je lichaam nodig heeft voor de aanmaak van myeline, een stof die betrokken is bij de zenuwgeleiding. Door het tekort aan vitamine B12 kan de myeline niet goed meer worden aangemaakt, met als gevolg dat de bouwstoffen hiervoor zich ophopen in het ruggenmerg. Dit zorgt vervolgens voor schade aan het ruggenmerg, resulterend in een incompleet dwarslaesiebeeld. In onze revalidatiekliniek zien we vaak jongvolwassenen met spierzwakte, verminderde balans, verminderde conditie en sensibiliteitsstoornissen. Dit betekent bijvoorbeeld tintelingen, een dof of koud gevoel in handen en/of voeten.

De meeste cliënten worden in onze revalidatiekliniek behandeld met vitamines en therapie. Een intensief traject dat zo'n acht à negen weken duurt. Daarna is er nog maandenlang fysiotherapie nodig. Deze behandelingen zorgen meestal voor verbeteringen, maar er zijn ook cliënten met blijvende schade.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?