2022-HERO-Reade-sportloket-3
PDF

Bewegen met reuma

Het is erg belangrijk voor mensen met reuma om te blijven bewegen. Dit helpt om de symptomen te verminderen en verdere problemen te voorkomen. En het zorgt ervoor dat je je beter voelt, zowel lichamelijk als verstandelijk.

Door regelmatig te bewegen houd je je spieren en gewrichten gezond. Het is belangrijk om verschillende soorten oefeningen te doen, zoals conditie- en krachttraining. Als je te lang stilzit, kunnen je spieren zwakker en je gewrichten meer belast worden. Beweging helpt ook om botten sterk te houden. Het is goed om steun te krijgen van vrienden en familie om gemotiveerd (fanatiek) te blijven. Organisaties zoals EULAR (Europese reumatologen vereniging) benadrukken hoe belangrijk beweging is voor mensen met reuma klachten.

Kortom, beweging is een krachtig middel om de symptomen te verminderen en je algehele gezondheid en het gelukkig zijn te verbeteren.

Bronnen

Rausch Osthoff A-K. (2018). 2018 EULAR recommendations for physical activity in . Ann Rheum Dis Epub.

Is Reumarevalidatie iets voor jou?
Lukt het je zelf niet of niet voldoende met hulp vanuit de eerste lijn (fysiotherapie), dan kan reumarevalidatie helpen. Het biedt programma's om veilig te bewegen, hulpmiddelen te gebruiken en een goede balans in je leven te vinden. Dit verbetert je gezondheid.

Lees meer op https://reade.nl/zorg/zorgaanb...

Hulp bij het vinden van een sport

Het is heel belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Zo houd je het langer vol. Begin altijd rustig aan met de activiteit. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn goede keuzes. Deze activiteiten belasten de gewrichten het minst. Met gewrichten die niet ontstoken zijn, mag je in principe alles doen. Luister altijd goed naar jouw lichaam.

Reade Sport- en Leefstijlloket
Ons Sport- en Leefstijlloket helpt je een sportactiviteit te vinden in jouw buurt en een actieve leefstijl te behouden. Je krijgt advies op maat op basis van jouw wensen en mogelijkheden. Als het nodig is, krijg je ook begeleiding.

Beweegcoach
Voor mensen met een specifieke beweegvraag vanwege een beperking waardoor een specialistischere blik op bewegen nodig is, hebben sommige gemeente ook en beweegcoach. Ga hiervoor naar de website van uw gemeente.

Aangepast sporten
Aangepast sporten per gemeente: Sporten met een handicap!
Welke sport past bij jou?: Doe de sportwijzer en ontdek welke sport bij jou past

Adviezen voor gewrichtsbescherming

Hulpmiddelen in de keuken

Een ontstoken gewricht is kwetsbaar. Om schade en pijn te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met ontstoken gewrichten. Dit noemen we gewrichtsbescherming.

Bechterew app van Sint-Maartens kliniek

Met de app kunnen mensen met de ziekte van Bechterew altijd en overal de juiste oefeningen doen om hun klachten te verminderen. De ziekte van Bechterew is een langdurige ontsteking van de gewrichten in het bekken en de wervelkolom.

Nieuwsberichten over bewegen en sporten

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 9 apr. 2024

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Amsterdamse sport en beweegweek banner website

Amsterdamse sport- en beweegweek 2023

  1. 21 aug. 2023

Bewegen geeft je een boost! De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op fysieke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?