PDF

Röntgenfoto

Met behulp van röntgenstraling wordt een digitale opname gemaakt van een deel van jouw lichaam. Botten zijn daarop bijvoorbeeld goed zichtbaar waardoor slijtage of andere afwijkingen goed in beeld gebracht kunnen worden.

Hoe verloopt mijn afspraak?

In dit stappenplan leggen we uit hoe de afspraak bij Reade verloopt.

 • Voor de afspraak
  • Ben je zwanger of denk je dit te zijn? Neem dan contact op met de afdeling Radiologie. In overleg met de arts wordt beslist of het onderzoek doorgaat of uitgesteld wordt.

  • Over het algemeen worden röntgenfoto's diezelfde dag gemaakt, bij uitzondering zal een afspraak worden ingepland.

  • Wanneer je de aanvraag thuis hebt gekregen kan je een afspraak laten inplannen bij de afdeling Radiologie (020) 2421900.

  • Tijdens de afspraak
   • De radiodiagnostisch laborant vraagt om het te onderzoeken lichaamsdeel te ontkleden.

   • Om een foto te kunnen maken word je in de daarvoor gewenste houding gepositioneerd. Dit kan staand, zittend of liggend zijn, afhankelijk van het soort onderzoek.

   • Afhankelijk van het aantal foto’s duurt het onderzoek ongeveer vijf tot dertig minuten.

   • Na de afspraak
    • De beelden worden beoordeeld door de radioloog. De uitslag gaat naar de behandelaar.

Nog even dit.... Voor jou is een bepaalde tijd gereserveerd. Het is dus van belang dat je op de afgesproken tijd komt. Als je een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, bel dan even af op telefoonnummer: (020)2421900. In die tijd kunnen wij iemand anders onderzoeken.

Vragen?
Indien je nog vragen hebt kan je contact opnemen met de afdeling Radiologie van Reade: (020) 2421900. Heb je in de weken na de behandeling meer pijn of andere klachten neem dan contact op met jouw behandelend arts.

Locatie jvb reade

Admiraal Helfrichstraat 1

1056 AA Amsterdam

Meer over deze locatie

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?