PDF

MRI onderzoek

MRI onderzoek is op basis van een magnetisch veld. MRI geeft informatie die niet op een andere manier te verkrijgen is. Je ligt in een vrij smalle buis en de MRI scanner maakt geluid. Het onderzoek duurt 30 - 60 minuten.

Hoe verloopt mijn afspraak?

In dit stappenplan leggen we uit hoe de afspraak bij Reade verloopt.

 • Voor je afspraak
  • Ben je claustrofobisch of kan je niet goed tegen kleine ruimtes? Vertel dit aan je behandelend arts.

  • Heb je een Pacemaker, ICD, cochleair implantaat, een inwendige insulinepomp, Aneurysma clips geplaatst voor 1990? Vertel dit aan je arts. Het MRI-onderzoek kan dan niet doorgaan.

  • Metalen voorwerpen verstoren het onderzoek of leveren zelfs gevaar op. Daarom mag je deze metalen voorwerpen niet meenemen de onderzoeksruimte in. Neem nooit de volgende voorwerpen mee: munten, sierarden en horloges, manchetknopen, gehoorapparaten en andere metalen voorwerpen. Draag zo min mogelijk kleding met ritsen, knopen of metalen delen. Jouw bezettingen kan je opbergen in afsluitbare lockers. Bij onze klantenservice kan je hierom vragen. Onze kleedruimte kan niet op slot.
   Let op: oog make-up bevat ook metalen. Maak je ogen niet op als er onderzoek plaats vindt van je hoofd.

  • Tijdens je afspraak
   • Je ligt op een onderzoekstafel in de tunnel. De laborant heeft doorlopend contact met je via een intercom en ziet en hoort je gedurende het hele onderzoek.

    Als de foto's worden gemaakt, hoor je een hard ritmisch geluid. Om sommige organen zichtbaar te maken, is het nodig om contrastvloeistof te gebruiken. Als dat bij jou nodig is, dan brengen we een infuus in om zo het contrastmiddel toe te dienen. Meer informatie over een MRI-scan: https://annatommiemc.nl/behand...

   • Na je afspraak
    • Na het onderzoek kan je gewoon naar huis. De kans op bijwerkingen is erg klein.
     De uitslag ontvang je van jouw behandelend arts. Wanneer je de afspraakbevestiging hebt ontvangen voor het MRI-onderzoek kun je contact opnemen met de afdeling Klantenservice voor het maken van een vervolgafspraak. Ons streven is om de uitslag binnen 14 dagen te realiseren.

     Het verslag wordt opgeslagen in MijnReade.

     Mocht je in de toekomst de beelden van jouw MRI-onderzoek nodig hebben voor een ander ziekenhuis, dan kun je deze opvragen bij Reade.

Waar moet ik zijn?

Je locatie voor de afspraak is terug te vinden in de afsprakenbrief (e-mail). In het locatieoverzicht vind je gegevens van alle locaties.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?