PDF

CT-scan

Bij een CT-scan (Computer Tomografie scan) wordt met behulp van röntgenstralen een serie foto’s van een lichaamsdeel gemaakt. Het te beoordelen lichaamsdeel kan vervolgens in 3D worden weergegeven. De radiodiagnostisch laborant verricht de CT-scan.

Hoe verloopt mijn afspraak?

In dit stappenplan leggen we uit hoe de afspraak bij Reade verloopt.

 • Voor de afspraak
  • Ben je zwanger of denk je dit te zijn? Neem dan ruim voor het onderzoek contact op met de afdeling Radiologie. In overleg met de arts wordt beslist of het onderzoek doorgaat of uitgesteld wordt.

  • Trek gemakkelijke kleding aan. Tijdens het onderzoek kan gevraagd worden kleding met metaal (BH, riem) uit te trekken of sieraden af te doen.

  • Tijdens de afspraak
   • In de CT-ruimte word je verzocht op onderzoekstafel te gaan liggen. De laborant zal de nodige uitleg geven over het onderzoek. Tijdens de scan schuift de tafel door de ondiepe ronde opening van het CT-apparaat.

   • Eerst wordt er een overzichtsfoto gemaakt, op basis hiervan kunnen de laboranten precies instellen hoe de scan gemaakt moet worden. Soms wordt er gevraagd de adem even stil te houden. Tijdens het maken van de scan is het belangrijk niet te bewegen.

   • De scan zelf duurt ongeveer 3 minuten, het gehele onderzoek (afhankelijk van het te scannen lichaamsdeel) duurt ongeveer 30 minuten.

   • Er zijn geen bijwerkingen te verwachten.

   • Na de afspraak
    • De uitslag ontvang je van de behandelend arts nadat de radioloog de beelden heeft beoordeeld.

Nog even dit.... Voor jou is een bepaalde tijd gereserveerd. Het is dus van belang dat je op de afgesproken tijd komt. Als je een gemaakte afspraak niet kunt nakomen, bel dan even af op telefoonnummer: (020)2421900. In die tijd kunnen wij iemand anders onderzoeken.

Vragen?
Indien je nog vragen hebt kan je contact opnemen met de afdeling Radiologie van Reade: (020) 2421900. Heb je in de weken na de behandeling meer pijn of andere klachten neem dan contact op met jouw behandelend arts.

Waar moet ik zijn?

Je afspraak is op locatie Jan van Breemen.
Bekijk hieronder meer informatie over deze locatie of klik door naar de locatiepagina.

Locatie jvb reade

Admiraal Helfrichstraat 1

1056 AA Amsterdam

Meer over deze locatie

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?