Reade_amputatie-revalidatie-bewegen-met-prothese-1

Prothese spreekuur

De meeste cliënten met een enkele beenamputatie leren lopen met een prothese.

Als jouw lichamelijke situatie het toelaat, kan je een prothese laten aanmeten. Voor het kiezen, aanmeten en bijstellen van een prothese schakelen wij de hulp in van een orthopedisch instrumentmaker. Eerst krijgt je voorlichting over wat wel en niet met een prothese kan. Uiteraard inventariseren we vooraf jouw mogelijkheden en wensen. Mensen met een dubbele beenamputatie leren soms beperkt lopen, maar kunnen ook permanent op een rolstoel zijn aangewezen. Je traint ondertussen het bewegen zonder prothese, en daarna met een oefenprothese. Hierna bekijken we samen jou, welk type prothese het beste bij je past. Tijdens sta- en looptrainingen bouw je het dragen van deze prothese op. Na tussentijdse bijstellingen wordt de prothese afgewerkt. Een prothese moet vaak na verloop van tijd bijgesteld of gecorrigeerd worden. Regelmatig heb je hiervoor een controleafspraak met de orthopedisch instrumentmaker.

Behandeling starten?

Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?