client in rolstoel

Nazorg eerstelijn

Deze behandeling is bedoeld voor als je na een opname verder gaat herstellen in jouw thuissituatie.

Eerstelijnszorg is zorg waar je zonder verwijzing heen kan. Dit zijn behandelingen die gedaan worden door bijvoorbeeld de huisarts, fysiotherapeut, maatschappelijk werker of wijkverpleegkundige.

Afhankelijk van de klachten en individuele doelen, zijn er ook doorverwijs mogelijkheden voor ergotherapie, diëtetiek, logopedie of psychologie.

Bij spierzwakte, verminderd uithoudingsvermogen, kortademigheid & ademhalingstechnieken en spierkracht versterking voor ademhaling.

Bij blijvend vermoeidheid en stagnerende opbouw van activiteiten.

Voor vragen ten aanzien van herstel bevorderende voeding.

Voor ademhalingstechnieken bij het spreken.

Voor verwerking, angst (EMDR) en slapen.

REACH netwerk voor mensen met Post Intensive Care Syndroom (PICS)

Cliënten die na opname op het IC thuis verder gaan herstellen worden bij voorkeur gekoppeld aan een praktijk aangesloten bij het REACH netwerk. Deze praktijken zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kwetsbare voormalige IC-revalidanten.

REACH netwerk

Reach staat voor Rehabilitation After Critical Illness and Hospital discharge.

Het REACH-onderzoek ontwikkelt, test en voert een fysiotherapieprogramma in voor mensen die gezondheidsklachten hebben door de periode van ernstig ziek zijn en de IC-behandeling.

Behandeling starten?

Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?