Keuzehulp voor naasten van mensen met hersenbeschadiging (NAH)
Hersenbeschadiging (NAH) heeft grote invloed op de gezondheid van de cliënt en ook op die van hun partner of naaste. De partner kan mantelzorger worden, zelfs als er geen directe zorg nodig is. Gedragsveranderingen bij de cliënt vragen aanpassing van de partner, en beide krijgen een nieuwe rol in hun relatie of gezin.
Het Care4carer-onderzoek, onderdeel van het CARE4BRAIN onderzoeksprogramma, laat zien dat partners en naasten vaak hulp nodig hebben in deze situatie. Het Care4carer-project* heeft iets gemaakt om hen te helpen: een keuzehulp.
De keuzehulp helpt jou als naaste
Vul de keuzehulp in. Deze bestaat uit verschillende vragen. Het kost je ongeveer 5 minuten. Daarna helpt de keuzehulp je naar de juiste beschikbare informatie, hulp en ondersteuning op maat.
*Het Care4carer-project is in samenwerking met Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (samenwerking UMC Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie), Expertisecentrum Hersenletsel Limburg, Hersenletsel.nl, Maastricht University en gesubsidieerd door ZonMw.

Lees het verhaal van Laura Overste (51). Zij doet mee aan het caregiver-mediated exercise programma. Het koppel oefent dagelijks intensief buiten het fysio- en ergotherapieprogramma om.
Zorgprofessionals

Revalidatiearts