2022-HERO-vrouw-wachtkamer-Reade

Aanhoudende pijnklachten

Er is bij jou chronisch pijn geconstateerd door de reumatoloog. Je vindt hier behandelmogelijkheden en we geven tips voor informatieve websites, boeken, podcasts, video's en wetenschappelijke artikelen.

Neem de informatie rustig door. Ongeveer 1 maand na het stellen van de diagnose belt de reumaverpleegkundige om te vragen of alles duidelijk is en of je behoefte hebt aan een aanvullend consult voor vragen over het ziektebeeld.

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden bestaat. De pijn kan in het hele lichaam zitten (wijdverspreid). Of juist meer op één bepaalde plek (regionaal).

De pijn heeft grote invloed op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven. Vaak is er geen duidelijke medische oorzaak (meer) te vinden. Of kunnen niet alle klachten en beperkingen uitgelegd worden.

Naast pijnklachten kun je ook andere klachten krijgen zoals:

 • verminderde belastbaarheid;
 • vermoeidheid;
 • moeite met slapen;
 • problemen met geheugen;
 • concentratie;
 • een verminderde stemming.

De volgende korte filmpjes leggen uit wat pijn is en wat er gebeurt in het lichaam om de pijn te begrijpen.

Informatieve websites

We adviseren om de volgende betrouwbare websites door te nemen om meer verdieping, inzichten, adviezen te krijgen over het ziektebeeld.

Boekentips

 • Pijn en het brein – Annemarieke Fleming en Joke Vollebregt
 • Pijn zonder strijd - Jaap Spaans
 • Pijn de Baas - Frits Winter
 • Overleven met chronische pijn - Anna Raymann
 • Mijn beschermend brein - Kitty Rumping en Ramona van Bakkum
Infoboekje voor kind van ouder met vaak pijn

Dit is Basiel. Zijn mama heeft vaak veel pijn. Jouw mama ook? Dan heeft Basil voor FibroRes vzw een mooi boekje gemaakt.

Podcasttips

Cursussen

Behandelmogelijkheden

Pijnrevalidatie bij Reade

In Reade kun je ook terecht voor behandeling. Je hebt een verwijzing nodig van jouw huisarts of specialist. Na deze verwijzing zal je een vragenlijst ontvangen en daaropvolgend een gesprek met de revalidatiearts.

Bij Reade bieden we poliklinische revalidatiebehandelingen aan voor mensen met aanhoudende pijnklachten. De behandeling past binnen de Zorgstandaard Chronische Pijn. Voordat iemand in behandeling komt, vindt er eerst een uitgebreide screening plaats. Dit is om te beoordelen of een behandeling bij Reade wel geschikt is. Een eventuele behandeling vindt plaats in het pijnrevalidatieteam. Dit team wordt geleid door een revalidatiearts of Physician Assistent en bestaat uit verschillende deskundigen op verschillende gebieden.

Netwerk Chronische Pijn

In uw woonomgeving kun je behandeling krijgen via een gespecialiseerd oefentherapeut, die aangesloten is bij het Netwerk Chronisch Pijn. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig. Je krijgt individuele begeleiding en het is gemakkelijk te regelen. Bij jouw zorgverzekeraar kun je informeren welke kosten worden vergoed.

Het Netwerk Chronische Pijn bestaat uit oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn. Alle oefentherapeuten volgen een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronisch Pijn Protocol. Zodat je kunt rekenen op zorg die voor jou op maat is. En die zich richt op het werken naar een betere kwaliteit van leven en bewegen.

Steps 2

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?