Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar het Rehabilitation Centre in Bloempoort, Zuid-Afrika. De Ndlovu Care Group heeft in het township Bloempoort een Rehabilitation Centre opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een Cerebrale Parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

De trainers van Reade Abroad hebben de ergotherapeuten, careworkers en leerkrachten gedurende twee weken getraind volgens het Train de Trainer principe. De training was gericht op kennis over de diagnose Cerebrale Parese, het optimaal positioneren van de kinderen, eet- en drinktechnieken, tilinstructie, stoeladvies, activiteiten en communicatie. Er is gezamenlijk lichamelijk onderzoek gedaan en de eerste handspalk is gemaakt. Daarnaast is er niveaubepaling gedaan bij de groep jongeren, zodat zij activiteiten en lesstof aangeboden krijgen op hun eigen niveau.

Inclusie is een belangrijk thema voor het Rehabilitation Centre. De eerste kinderen met het Syndroom van Down volgen onderwijs op de school in de buurt. De jongeren stromen uit naar een stenenfabriek of boerderij. Er is kennis uitgewisseld met de leerkrachten en begeleiders en adviezen gegeven over de manier van lesgeven aan deze speciale groep leerlingen. Ook hebben de trainers de Rehapp app onder de aandacht gebracht en meegedacht over de app die ontwikkeld wordt voor het Rehabilitation Centre zelf.

De trainees en trainers kijken terug op twee intense, interessante en leerzame weken. Met een lach en een traan en veel knuffels zeiden ze elkaar gedag. Via Teams zullen de trainers van Reade Abroad contact blijven houden en de ergotherapeuten en careworkers ondersteunen in hun werk bij het Rehabilitation Centre.

Wil jij ook dat onze collega´s van Reade Abroad dit belangrijke en bijzondere werk voort kunnen zetten? Je kunt ze steunen via de Reade Foundation via onderstaande knop. Namens de zorg wereldwijd: bedankt!


Readeabroad ZA6
Readeabroad ZA2
Readeabroad ZA11
Readeabroad ZA9
Readeabroad ZA13
Readeabroad ZA14
Readeabroad ZA888888
Readeabroad ZA

Meer nieuws

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

  1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Apotheek

Storing medicatie aanvragen

  1. 23 mei 2024

Sinds dinsdag 21 mei hebben we te maken met een storing in het proces voor medicatieaanvragen. Het kan daardoor zijn dat het recept niet bij jouw eigen apotheek of de apotheek van Reade binnen is gekomen.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

  1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Whats App Image 2024 04 09 at 08 07 26

Reade Abroad verbetert revalidatiezorg in Nepal

  1. 22 apr. 2024

Echt een verschil maken, dat is wat Ria, Mireille, Karin en Sjoeke van Reade Abroad hebben gedaan. Eind maart vertrokken zij naar Nepal om in het Greenpastures Hospital 15 zorgprofessionals te trainen op het gebied van revalidatiezorg.

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

  1. 16 apr. 2024

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 9 apr. 2024

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 9 apr. 2024

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2 apr. 2024

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Toon meer nieuws over kinderproject reade abroad in zuid-afrika Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?