2022 HERO revalidatie reumazorg overtoom amsterdam

Op bezoek

Ken je iemand die bij Reade verblijft? Dan ben je van harte welkom om op bezoek te komen. Bezoek biedt vaak een welkome afleiding voor diegene die bij Reade verblijft. Bij Reade staat gastvrijheid voorop.

Klinische revalidanten mogen tijdens bezoektijden maximaal 2 bezoekers ontvangen. Er gelden géén maximum aantal bezoekers meer per dag.

Onze kliniek op hoofdlocatie Overtoom heeft tal van faciliteiten. Zoals de gezellige koffie- en theebar Boon & Blad. En een restaurant, met een heerlijk en gezond assortiment. Maar onze gastvrijheid houdt niet op bij het verzorgen van eten en drinken. We trekken dit door in zowel hoe we met onze gasten omgaan. Als in de sfeer van het gebouw.

Faciliteiten voor bezoekers

Wifi
Binnen Reade is een wifi hotspot beschikbaar.


Rookvrij
Reade is rookvrij. Het is niet toegestaan in het gebouw of op het terrein van Reade te roken.

Verblijfruimtes
De centrale hal op de begane grond biedt de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken, de krant te lezen, werken (er zijn stopcontacten aanwezig) of gezellig een praatje te maken.

Stiltecentrum
In de centrale hal bevindt zich het stiltecentrum. Hier kan je je even terug kunt trekken als je behoefte hebt aan een moment van rust of stilte.

Tuin met terras
Reade heeft een gezellige tuin en terras. Deze bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw, met uitzicht op het Vondelpark!

Bezoekuren kliniek zijn

  • van maandag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 21:00 uur.
  • op zaterdag en zondag is de kliniek te bezoeken van 12:00 tot 21:00 uur.

Eten en drinken


Koffie- en theebar Boon & Blad
Een plek om te ontmoeten, te ontspannen en er even uit te zijn. Bij Boon & Blad staan goede bonenkoffie en verse thee centraal. Geserveerd met heerlijke gezonde producten. Openingstijden: maandag tot en met donderdag open van 09.00 tot 21.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 - 18.00 uur.

Restaurant
Het restaurant bij de centrale hal serveert dagelijks een breed buffet voor cliënten, bezoekers en medewerkers. Het restaurant is open van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 16.00 uur. Van 11:30 tot 14:00 uur is er een uitgebreid lunchassortiment, de overige uren is er een beperkt assortiment beschikbaar.

Gezonde snackautomaat
In het restaurant staat een automaat met gezonde snacks. Buiten de openingstijden van het restaurant om, is er dus altijd iets verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen

Bezoekuren kliniek zijn

  • van maandag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 21:00 uur.
  • op zaterdag en zondag is de kliniek te bezoeken van 12:00 tot 21:00 uur.

Ja, als diegene in de kliniek van Reade verblijft kan dat. Adres: Overtoom 283, 1054 HW Amsterdam. T.A.V. voor en achternaam van je familie, kennis of vriend.

Reade heeft een beperkt aantal plekken beschikbaar op een besloten parkeerterrein. Lees de actuele informatie op de locatie pagina van Jan van Breemenstraat.

Locatie Overtoom beschikt over een eigen parkeergarage onder het gebouw.

Parkeren voor bezoekers

Bezoekers trekken bij het inrijden van de garage een kaartje. Parkeren is toegestaan in de parkeervakken. Betaal vóór het verlaten van het gebouw bij de betaalautomaat in de hal bij de parkeergarage.

Het parkeertarief is tijdens kantooruren, van 08.30 tot 17.00 uur, gelijk aan het tarief op de Overtoom. Op deze manier proberen wij de parkeerplaatsen zoveel mogelijk te reserveren voor personeel en cliënten. Parkeertarief is 5,35 Euro per uur. Tijdens daluren (van 17.00 tot 08.30 uur), in het weekend en op feestdagen gelden gereduceerde tarieven. Hierdoor worden bezoekers niet met al te hoge kosten geconfronteerd.

Gereduceerd parkeertarief voor cliënten van Reade

Cliënten in behandeling bij Reade mogen tijdens kantooruren parkeren tegen een gereduceerd tarief. Zij kunnen zich bij binnenkomst zoals gebruikelijk bij de receptie melden, zodat de aanwezigheid wordt geregistreerd en de inrijdkaart gevalideerd wordt voor het reductietarief.

Invalidenparkeerplaatsen

  • Binnen de parkeergarage zijn er 4 invalidenparkeerplaatsen. Hiervoor geldt hetzelfde parkeertarief.
  • Ook zijn er twee invalidenparkeerplaatsen voor de hoofdingang aan de straat. Deze zijn te gebruiken als je een invalidenparkeerkaart hebt.

Houd er rekening mee dat er soms geen vrije parkeervakken beschikbaar zijn.

Voor de beide hoofdlocaties geldt dat honden niet zijn toegestaan, tenzij het een hulphond of blindengeleidehond is.

Zwemmen of oefenen in warm water kan een onderdeel zijn van de behandeling. Je zwemt dan alleen of in een groep. Maar altijd met een fysiotherapeut of sportinstructeur erbij.

Echter is het niet mogelijk om te zwemmen zonder dat je in behandeling bent bij Reade volgt. (zwemles voor kinderen via zwemscholen valt hierbuiten.)

Locatie Overtoom:

• Openbare ruimte (centrale hal) van locatie Overtoom is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.45 uur.

• Bezoekuren kliniek zijn van maandag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 21:00 uur. Op zaterdag en zondag is de kliniek te bezoeken van 12:00 tot 21:00 uur.

• Restaurant is elke dag geopend van 09:00 tot 16:00 uur. Van 11:30 tot 14:00 uur is er een uitgebreid lunchassortiment, de overige uren is er een beperkt assortiment beschikbaar.

• Koffie- en thee bar Boon & Blad is maandag tot en met donderdag open van 09.00 tot 21.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 - 18.00 uur.

locatie Dr. Jan van Breemenstraat

• Openbare ruimte (centrale hal) van locatie Dr. Jan van Breemenstraat is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17:00 uur.

• Afdeling radiologie is dagelijks geopend van 08:30 tot 16:30 uur.

• Laboratorium is geopend van 08:00 tot 16:15 uur.

• Afdeling dagbehandeling is geopend van 08:30 tot 16:30 uur op dinsdag, woensdag en donderdag.

• Apotheek Reade is dagelijks geopend van 08:30 tot 17:00 uur.

Koffie- en theebar Boon & Blad is elke dag geopend van 09:00 tot 15:30 uur.

Buiten onze openingstijden kan je bij de dienstapotheek van Amsterdam terecht. Je kan hier alleen terecht voor het afhalen van spoedeisende medicijnen waarvan de toediening niet kan wachten tot de volgende werkdag. De tarieven van een dienstapotheek zijn aanzienlijk hoger dan van jouw eigen apotheek. Voor een dienstapotheek heb je altijd een spoedrecept van de dienstdoende arts nodig.

Voor gewone recepten of andere artikelen kan je terecht bij jouw eigen apotheek.

  • Neem altijd een geldig inschrijvingsbewijs van jouw zorgverzekering mee.
  • De dienstapotheek kan dan de medicijnen rechtstreeks declareren bij jouw zorgverzekeraar, maar komen wel ten laste van je eigen risico.
  • Houd er rekening mee dat de rekening soms direct moet worden voldaan via pinpas of contante betaling.


Sint Lucas Andreas Apotheek / OLVG-west
Jan Tooropstraat 164,
1061 AE Amsterdam
T 020 – 510 88 26
F 020 - 616 38 94
Openingstijden: 24 uur per dag 7 dagen per week

Tijdens kantooruren (08.30 – 17.00 uur)

Wanneer je een medisch spoedgeval hebt en dezelfde dag (telefonisch) contact wilt hebben met de arts of zijn/haar vervanger, bel dan met de Afdeling Klantenservice T (020) 242 1000


Cliënten van de dagbehandeling

Dagbehandeling is op dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op T (020) 242 17 00.
Op maandag en vrijdag stuur je een mail naar dagbehandeling@reade.nl of bellen naar afdeling Klantenservice via 020 - 242 1000.


Contactgegevens buiten kantooruren of in het weekend

• Jouw huisarts of

• Dienstdoende reumatoloog van VUmc: T. (020) 4444 444 of

• Dienstdoende orthopeed/neuroloog Slotervaartziekenhuis: T. (020) 5129 333

Toon meer veelgestelde vragen Toon minder veelgestelde vragen

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?