Apotheek

Todora studie

De concentratie van tocilizumab in het serum zal worden gemeten tijdens de baseline visite. Elke proefpersoon met een relatief hoge medicijnspiegel (> 15 mg/L) zal via loting in 1 van de 2 studiegroepen worden ingedeeld; de ene helft van de proefpersonen zal het doseringsinterval verlengen naar 1x per 2 weken terwijl de andere helft doorgaat met de standaardbehandeling. Proefpersonen met een lagere concentratie (< 15 mg/L) zullen niet geloot worden en blijven de standaarddosering gebruiken. Proefpersonen zullen binnen de studie 1 jaar worden vervolgd. In totaal zullen er 5 studievisites zullen plaatsvinden op tijdsmomenten 0, 12, 28, 40 en 52 weken.

Ja, deelnemen is mogelijk. Vraag hiervoor een verwijzing via jouw reumatoloog.

De Biobank werkt nauw samen met de onderzoeker van de studie waaraan je deelneemt. Nadat je schriftelijke toestemming hebt gegeven voor het desbetreffende onderzoek wordt er wat extra bloed geprikt. Soms kan ook naar urine gevraagd worden. Deze materialen worden door de Biobank voor een langere periode ingevroren in grote vriezers. Op aanvraag van de onderzoeker kan er materiaal uit de vriezers gehaald worden om extra laboratoriumonderzoek mee te doen. Dit onderzoek kan voor jou leiden tot verbetering van de behandeling waardoor je mogelijk minder klachten ervaart.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?