2022-HERO-Reade-sportloket-3

L-exspa studie

In de L-EXSPA studie onderzoeken we de (kosten)effectiviteit van langdurige actieve fysio-/oefentherapie bij mensen met axiale SpondyloArtritis (axSpA) en ernstige functionele beperkingen.

Patiënten worden in hun eigen regio langdurig (>1 jaar) behandeld door speciaal voor dit onderzoek opgeleide fysio- of oefentherapeuten. Deelnemers worden geloot. De helft van de deelnemers krijgt direct het langdurige oefenprogramma, de andere helft krijgt dit na één jaar en ontvangt tot die tijd de behandeling die zij gewend zijn. Deelname aan langdurige oefentherapie in het kader van het onderzoek is kosteloos.

Ja, deelnemen is mogelijk. Vraag hiervoor een verwijzing via jouw reumatoloog.

De Biobank werkt nauw samen met de onderzoeker van de studie waaraan je deelneemt. Nadat je schriftelijke toestemming hebt gegeven voor het desbetreffende onderzoek wordt er wat extra bloed geprikt. Soms kan ook naar urine gevraagd worden. Deze materialen worden door de Biobank voor een langere periode ingevroren in grote vriezers. Op aanvraag van de onderzoeker kan er materiaal uit de vriezers gehaald worden om extra laboratoriumonderzoek mee te doen. Dit onderzoek kan voor jou leiden tot verbetering van de behandeling waardoor je mogelijk minder klachten ervaart.

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?