2022-HERO-vrouw-wachtkamer-Reade-2

Jakarta studie

Onderzoek naar het effect van filgotinib op het hart bij Reumatoide artritis cliënten.

In deze studie onderzoeken we het hart bij cliënten die beginnen met filgotinib en gezonde vrijwilligers. Beide groepen krijgen bij de start van de studie een MRI en CT in het VUmc. De RA patiënten worden vervolgens een jaar behandeld met filgotinib en gevolgd in de kliniek, waarna er nog een MRI en CT plaats vind. Er zijn 5 visites op de poli waarin de patiënt wordt beoordeeld tijdens de behandeling op maand 0,1,3,6 en tenslotte na een jaar.

Ja, deelnemen is mogelijk. Vraag hiervoor een verwijzing via jouw reumatoloog.

De Biobank werkt nauw samen met de onderzoeker van de studie waaraan je deelneemt. Nadat je schriftelijke toestemming hebt gegeven voor het desbetreffende onderzoek wordt er wat extra bloed geprikt. Soms kan ook naar urine gevraagd worden. Deze materialen worden door de Biobank voor een langere periode ingevroren in grote vriezers. Op aanvraag van de onderzoeker kan er materiaal uit de vriezers gehaald worden om extra laboratoriumonderzoek mee te doen. Dit onderzoek kan voor jou leiden tot verbetering van de behandeling waardoor je mogelijk minder klachten ervaart.

Klantenservice

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?