Hartrevalidatie Diederik
PDF

Diederiks hartrevalidatie

Diederik is aan het werk als kinderarts als hij op 1 december 2021 wordt getroffen door een hartstilstand. Na 3 weken IC en 5 weken op de afdeling in het ziekenhuis kwam het voorstel om te revalideren bij Reade.

“Daar zag ik enorm tegenop. Hoelang gaat dat wel niet duren? Aan de andere kant kon ik heel weinig. Ik wist van tevoren dat ik niet de oude zou worden, maar wat was er nog wel terug te winnen? Mijn hartstilstand had een enorme impact. Fysiek, mijn emoties, mijn zelfvertrouwen, mijn verdriet. Ik had het overleefd, maar dit mocht niet het einde zijn van alle dingen die ik wil doen.

Je hebt alleen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Dus begon ik met de klinische revalidatie bij Reade. Het begrip en de hulpvaardigheid waren enorm. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat herstel en rustmomenten ook onderdeel zijn van je revalidatie. Soms was daar een standje voor nodig als ik buiten adem bovenaan de trap stond, omdat ik dacht dat ik nog wel mijn oude tempo kon aanhouden. Rust nemen is geen stap achteruit, zo kom je juist verder. Bij fysiotherapie hebben ze me over zoveel drempels heen geholpen. Doe maar, je kan het wel. Ga maar zwemmen, ga dat rondje in het vondelpark lopen. Dat gaf mij vertrouwen in mezelf. Bij maatschappelijk werk kon ik mijn trieste gevoelens uiten en kreeg ik het gevoel dat dat helemaal niet raar is.

Mijn eindcijfer voor de revalidatie is een 9 of 10. Je moet wel een wil hebben, daar begint het. Ik wilde knokken voor mijn vrouw en kinderen. Maar het omzetten van wilskracht in goede dingen die je helpen, dat kan je niet alleen. Als ik terugkijk heb ik er meer uitgehaald dan ik van tevoren dacht dat er nog in zat. Ik werd uit het leven gerukt. De revalidatie heeft de deur weer geopend naar een vrij normaal leven. Ik werk nu 3,5 dag en thuis sta ik weer achter de grasmaaier. Ik doe er een half uur over in plaats van een kwartier, maar ik sta wel weer in de maatschappij in plaats van ernaast.

Ik ben Reade ongelooflijk dankbaar. Als je voor de keus staat om met een revalidatietraject te beginnen zeg ik zeker doen! Je kan zelf niet goed inschatten wat er allemaal nog in zit. Als je mensen hebt die je helpen, is dat heel fijn.”

Afbeelding © Het Parool

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?