Plants for Joints

Leefstijl onderzoek voor cliënten met reuma en artrose

Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, ondersteun je je weerstand. Jezelf van ziek naar gezond eten met een plantaardig dieet. Soms kan het echt. Helpt een veganistisch voedingspatroon bij reuma en artrose? Diëtiste Wendy Walrabenstein, verbonden aan het Amsterdam UMC en Reade Reumatologie & Revalidatie doet er onderzoek naar.

Leefstijl programma

Lees meer over dit wetenschappelijk onderzoek

Dokters van Morgen

In de aflevering over ontstekingen van woensdag 9 december jl. van Dokters van Morgen op NPO 1, zocht Antoinette Hertsenberg uit hoe het kan dat de ene persoon wel reuma krijgt en de ander niet. Antoinette sprak hiervoor met prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg en onderzoeker Wendy Walrabenstein van Reade. Ook twee deelnemers die meedoen aan het wetenschappelijk onderzoek ‘Plants for Joints’ (planten voor gewrichten) werden gevolgd. Zij leggen in de aflevering uit wat zij allemaal aan hun leefstijl hebben veranderd, omdat zij reumatoïde artritis hebben.

Bekijk de hele aflevering

Food, Body & Mind in Koffietijd

Collega Wendy Walrabenstein, diëtist en onderzoeker bij Reade, was te gast bij Koffietijd over haar boek Food, Body & Mind. Als onderzoeker bij Reade werkt Wendy Walrabenstein aan Plants for Joints; een plantaardig dieet de ziektelast kan verminderen. Met het onderzoek hoopt zij aan te kunnen tonen dat dit programma positief werkt voor mensen met reuma, artrose en een verhoogde kans op reuma.

Bekijk de aflevering van Koffietijd

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?