Plants for Joints

Leefstijl onderzoek voor cliënten met reuma en artrose

Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, ondersteun je je weerstand. Jezelf van ziek naar gezond eten met een plantaardig dieet. Soms kan het echt. Helpt een veganistisch voedingspatroon bij reuma en artrose? Diëtiste Wendy Walrabenstein, verbonden aan het Amsterdam UMC en Reade Reumatologie & Revalidatie doet er onderzoek naar.

Leefstijl programma

Lees meer over dit wetenschappelijk onderzoek

Dokters van Morgen

In de aflevering over ontstekingen van woensdag 9 december jl. van Dokters van Morgen op NPO 1, zocht Antoinette Hertsenberg uit hoe het kan dat de ene persoon wel reuma krijgt en de ander niet. Antoinette sprak hiervoor met prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg en onderzoeker Wendy Walrabenstein van Reade. Ook twee deelnemers die meedoen aan het wetenschappelijk onderzoek ‘Plants for Joints’ (planten voor gewrichten) werden gevolgd. Zij leggen in de aflevering uit wat zij allemaal aan hun leefstijl hebben veranderd, omdat zij reumatoïde artritis hebben.

Bekijk de hele aflevering

Food, Body & Mind in Koffietijd

Collega Wendy Walrabenstein, diëtist en onderzoeker bij Reade, was te gast bij Koffietijd over haar boek Food, Body & Mind. Als onderzoeker bij Reade werkt Wendy Walrabenstein aan Plants for Joints; een plantaardig dieet de ziektelast kan verminderen. Met het onderzoek hoopt zij aan te kunnen tonen dat dit programma positief werkt voor mensen met reuma, artrose en een verhoogde kans op reuma.

Bekijk de aflevering van Koffietijd

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?