Dr. S. de Groot (Sonja)

Onderzoeker, Hoogleraar, Senior onderzoeker

2022-Reade-Sonja-de-Groot-staand

"Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen raakte ik geïnteresseerd in de revalidatie. Vooral de vraag hoe je mensen met een beperking, zoals een dwarslaesie, weer zo goed mogelijk (sportief) kunt laten bewegen om gezond en fit te blijven, fascineert mij nog steeds. Dat kan zijn door te onderzoeken hoe je het rolstoel rijden kan optimaliseren maar ook door te evalueren welke therapie of training het beste resultaat geeft op de mentale en fysieke gezondheid."

"Het mooie van werken in de revalidatie is dat je met (onderzoek)vragen uit de revalidatiepraktijk aan de slag kan. Met natuurlijk als uiteindelijk doel dat de ontwikkelde kennis weer terugvloeit naar de praktijk om de zorg stapje voor stapje te verbeteren. De interactie met de revalidatieprofessionals om samen kennis te ontwikkelen en te delen is heel waardevol."

Gediplomeerd specialist sinds

2003

Bij Reade sinds

2004

Opleiding(en)

Bewegingswetenschappen (MSc: 1992-1997, PhD: 1999-2003)

Werkervaring

Onderzoeker Bewegingswetenschappen VU (2004-2009), UD Bewegingswetenschappen UMCG/RUG (2009-2019), UHD Bewegingswetenschappen VU (2020-heden)

Promotie

Hand rim wheelchair propulsion: biophysical aspects of learning (2003)

Nevenfuncties

Universitair Hoofd Docent Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen, VU

Talen

Nederlands, Engels

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?