Drs. S. Dekker (Sarah)

Kinderrevalidatiearts

24112022 JDJ 8105293 sarah dekker

"Als kinderrevalidatiearts zorg ik er samen met mijn team voor dat kinderen zo goed mogelijk kunnen meedoen: spelen met vriendjes en vriendinnetjes, ravotten in de speeltuin, meedoen in de klas en meedoen bij gymles, zwemles, sport of hobby’s. En natuurlijk is het niet voor alle kinderen binnen Reade vanzelfsprekend dat dit lukt; daarom denken wij graag mee met praktische oplossingen om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. Ik zoek graag oplossingen voor problemen in het staan en lopen, en met de instrumentmaker maak ik ortheses (been spalken) om hierbij te kunnen ondersteunen. Ik zie vooral kinderen met cerebrale parese, neurologische aandoeningen en niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast ben ik een dag namens Reade werkzaam op kinderdagcentrum Omega en op de poli kinderrevalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC."

Gediplomeerd specialist sinds

2019

Bij Reade sinds

2021

Opleiding(en)

Geneeskunde Universiteit Leiden van 2003 – 2010
Arts assistent kindergeneeskunde, neurologie en revalidatie van 2010 – 2014
Opleiding tot revalidatiearts Slotervaart, Reade Overtoom en JBI en AMC van 2014 – 2019
Fellow kinderrevalidatie Amsterdam UMC loc VUmc van 2019 – 2021

Werkervaring

Naast werk als kinderrevalidatiearts werkzaam als arts-onderzoeker project GAIT.SCRIPT 2: ontwikkeling interpretatietool voor klinische gangbeeldanalyse van kinderen met Cerebrale Parese / Experticecentrum CP - Amsterdam UMC loc VUmc

Wij hebben een snelle, gebruiksvriendelijke en evidence-based interpretatietool ontwikkeld voor de interpretatie van klinische gangbeeldanalyse van kinderen met cerebrale parese. Binnen dit project richt ik mij vooral op de medisch inhoudelijke kant en het bewaken van de gebruiksvriendelijkheid.

Nevenfuncties

Lid van de landelijke toetsingscommissie Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA)
Lid van de landelijke Kindersectie (VRA)
Oprichter Jonge Klaren sectie landelijke Kindersectie (VRA)
Werkgroep EMB landelijke Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA)

Talen

Nederlands, Engels, Spaans

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?