Drs. M. Spijker (Margje)

Kinderrevalidatiearts

Margje spijker

"Revalidatiegeneeskunde is een mooi, breed en afwisselend vak. Samen met mijn team nemen we de tijd voor het kind en zijn gezin en de impact wat het krijgen van een kindje met een beperking daarin heeft. Ik werk op Speciaal onderwijs De Parel in Haarlem, daar behandelen en begeleiden we kinderen met allerlei diagnoses en verschillende beperkingen. Samenwerking met het gezin en onderwijs is belangrijk om de kinderen zo veel mogelijk mee te laten doen aan het dagelijkse leven en te stimuleren in hun ontwikkeling. We werken aan het vergroten van zelfredzaamheid en het kunnen maken en aangeven van eigen keuzes. Daarnaast werken we samen met een orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker, als er specifieke voorzieningen nodig zijn proberen we dat zoveel mogelijk op school te organiseren. Ook is er samenwerking met oa het Amsterdam UMC voor aanvullende behandelingen, bijvoorbeeld als er een operatie nodig is en andere ziekenhuizen in de omgeving."

Gediplomeerd specialist sinds

2011

Bij Reade sinds

2011

Opleiding(en)

Geneeskunde: VU, Revalidatie: Heliomare en Spaarne Gasthuis

Werkervaring

Neurologie, VUmc, Amsterdam
Revalidatie VUmc, Amsterdam
Heliomare, Wijk aan Zee
Spaarne Ziekenhuis, Hoofddorp
OLVG, Amsterdam

Nevenfuncties

Lid van landelijke werkgroep Cerebrale Parese
Lid van de Werkgroep Hersenletsel en Jeugd
Lid van De Kindersectie
Lid van de VRA

Talen

Nederlands, Engels, Frans

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?