Dr. M.C. Gerards (Maaike)

Reumatoloog

Avatar Vrouw

Sinds 2023 werk ik als reumatoloog, in de volle breedte van dit prachtige vak. Tijdens mijn opleiding in het AMC heb ik naast de basisreumatologie meerdere verdiepende stages gedaan, onder andere gericht op SLE, vasculitis, neurologische symptomen bij auto-immuunziekten en osteoporose.

Doordat er de laatste decennia veel kennis is vergaard over hoe auto-immuunziektes – zoals reumatoïde artritis - verlopen, welke eiwitten daarbij een rol spelen en die vaak zelfs gericht kunnen remmen met medicijnen, is de behandeling van reuma en andere auto-immuunziektes enorm verbeterd.

Ik streef bij de analyse en de behandeling van patiënten na, om doelmatige zorg te leveren, die er toe leidt dat patiënten verbeteren op de punten die voor hen als individu belangrijk zijn. Die doelen zijn niet voor iedereen hetzelfde; dat vind ik mooi en dat geeft kleur aan ons vak.

Verder heb ik interesse in leefstijlfactoren (waaronder voeding) en het effect daarvan op ziekte, de milieu-impact van diagnostische en behandelbeslissingen.

Gediplomeerd specialist sinds

oktober 2023

Bij Reade sinds

november 2023

Opleiding(en)

Geneeskunde, Rijksunversiteit Groningen (2003-2011)

Opleiding tot reumatoloog, Amsterdam UMC, locatie AMC (2016-2023)

Werkervaring

2011-2016 Slotervaartziekenhuis, arts-assistent en arts-onderzoeker

2016-2023 Amsterdam UMC, arts-assistent

2023 - heden Reade, reumatoloog

Talen

Nederlands

Engels

Duits

Promotie

Proefschrift: Glucocorticoid-induced Hyperglycemia

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?