Dr. M. van der Leeden (Marike)

Onderzoeker, Hoogleraar, Senior onderzoeker

Avatar Vrouw

"Mijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van revalidatie-interventies, voornamelijk bij patiënten met musculoskeletale aandoeningen (artrose, reumatoïde artritis en chronische wijdverspreide pijn), en patiënten met kanker (met een focus op peri-operatieve zorg)."

"De thema's die in mijn onderzoekslijn aan bod komen zijn: (1) leefstijlinterventies in de zorg (met een focus op bewegen), (2) zelfmanagement, gedragsverandering en de rol van technologie en (3) het ondersteunen van het klinisch redeneren van zorgprofessionals bij een complexe gezondheidstoestand."

"Ik heb ruime ervaring met het opzetten, uitvoeren en begeleiden van klinische trials, cohortstudies en systematische literatuurreviews en begeleid meerdere promovendi. Ik hecht veel waarde aan nauwe samenwerking en uitwisseling van expertise tussen patiënten, behandelaars en onderzoekers. Implementatie van onderzoek in de klinische praktijk heeft mijn volle aandacht, wat ook tot uiting komt in mijn bijdrage aan (de ontwikkeling van) en het begeleiden van studenten in lopende studies."

Bij Reade sinds

2000

Opleiding(en)

Bewegingswetenschappen VU, Fysiotherapie HU, Kinderfysiotherapie Hogeschool Rotterdan

Werkervaring

Fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut Reade, onderzoeker Reade en Amsterdam UMC (locatie VUmc)

Promotie

2009, VU, Foot impairments and related disability in patients with rheumatoid artritis

Nevenfuncties

Principal Investigator Amsterdam UMC

Talen

Nederlands, Engels

Publicaties

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?