Dr. C.A. Wijbrandts (Carla)

Reumatoloog

24112022 JDJ 8106854 Carla Wijbrandts

Ik ben een reumatoloog in de volle breedte. Dat betekent dat ik eigenlijk alle reumatische ziektebeelden behandel. Ik vind het bijzonder om mensen met chronische ziektebeelden langdurig te begeleiden en samen tot de beste behandeling te komen die bij je past en waar je als reumapatiënt ook achterstaat. Daarbij luister ik graag met oprechte interesse naar de verhalen van reumapatiënten omdat ik zo beter tot de diagnose kan komen. En we elkaar beter leren kennen wat weer belangrijk is in het vervolg van de behandeling.

Op de vraag wat voor dokter wil je zijn, moet ik denken aan wat een reumapatiënt laatst tegen me zei: “Je bent gewoon een fijn mens.” En dat is misschien wel het allergrootste compliment. Daarnaast wil ik inhoudelijk natuurlijk ook kundig zijn.

Voor mij is belangrijk in mijn werk dat ik de tijd heb om bij elk consult de juiste aandacht aan iedereen te besteden en rust uit te stralen. Ook vind ik het belangrijk dat mensen eigen baas zijn over hun lijf en leven, dus dat ze zelf de regie kunnen voeren. Daarbij wil ik laagdrempelig bereikbaar zijn bij vragen of problemen.

In 2009 ben ik vanuit het AMC gepromoveerd in de reumatologie. De titel van het proefschrift was '(Anti-)TNF alpha matters in rheumatoid arthritis'. Daar heb ik 2011 de Goslingsprijs voor beste proefschrift in de reumatologie voor gewonnen.

Gediplomeerd specialist sinds

2014

Bij Reade sinds

2018

Opleiding(en)

Reumatologie- klinische immunologie AMC, Amsterdam

Werkervaring

Tergooi ziekenhuizen, Blaricum
AMC, Amsterdam
MC Slotervaart, Amsterdam

Promotie

(Anti-)TNF alpha matters in rheumatoid arthritis 2009

Talen

Nederlands, Engels

Publicaties

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?