Amsterdamse sport en beweegweek banner website
PDF

Amsterdamse sport- en beweegweek 2023

Bewegen geeft je een boost! Bewegen gaat over plezier maken en goed in je lijf zitten. Bewegen is voor iedereen, zelfs als het voor jou niet vanzelfsprekend lijkt om te bewegen. Iedereen is welkom om deel te nemen en te genieten van de activiteiten die worden georganiseerd. Of je nu yoga wilt beoefenen of op een aangepaste fiets het wielerparcours wilt ontdekken; boost jezelf!

Doe mee aan één van de gratis activiteiten bij jou in de buurt tijdens de Amsterdamse Sport- en beweegweek van 15 tot 24 september 2023. Op deze pagina vind je de activiteiten die wij deze week organiseren. Op zoek naar andere activiteiten? Bekijk het hele aanbod in de stad op amsterdaminbeweging.nl.

Onderstaande activiteiten zijn beschikbaar gemaakt door Reade

Deze activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk.


Meld je aan
door een e-mail te sturen naar contact@reade.nl met duidelijke vermelding van:

  • je naam
  • telefoonnummer
  • welke activiteit je wil volgen
  • en op welke datum

Deze gegevens gebruiken wij enkel voor informatie over en rondom dit evenement. Daarna worden de gegevens niet opgeslagen. Lees meer over hoe wij omgaan met jouw gegevens in de privacy verklaring.

Zaterdag 16 september 2023

Open training Handbiken
10.00 – 12.00 uur
Wielervereniging Olympia
Sloterweg 1043-L, Amsterdam

Doe mee aan de open training handbiken op het prachtige wielerparcours in Sloten! Neem jouw eigen handbike of aangepaste fiets mee en je bent van harte welkom om deel te nemen. Voor beginners en als je al enige ervaring hebt, je kan meedoen. Ontmoet andere enthousiaste handbikers, deel ervaringen en creëer blijvende herinneringen. Boost jezelf en ontdek de wereld van handbiken.

Maandag 18 september 2023

Tai Chi les
14.15 – 15.15 uur
Reade Sporthal
Locatie Reade Jan van Breemen


Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt om spieren soepel te houden en je wordt er blij van. Tai Chi-lessen voor mensen met een beperking worden aangeboden bij Reade op de locatie Jan van Breemen, door trainer Joost.

Maandag 18 september 2023

Rolstoelvaardigheidstraining
14.00 – 16.30 uur
Sporthal Reade
Locatie Overtoom


Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel is het wel zo prettig als je weet hoe je er veilig mee kan omgaan. Het Wheelchair Skills Team weet als geen ander wat het belang is van een goede beheersing van het hulpmiddel waar je dagelijks afhankelijk van bent. De training is gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel. Iedereen is welkom, de enige voorwaarde is dat je met beide handen de rolstoel kan aandrijven.


Dinsdag 19 september 2023

Informatiebijeenkomst Handbikebattle
15.00 – 16.30 uur
Sporthal Reade
Locatie Overtoom


Heb jij interesse om deel te nemen aan de Handbikebattle 2024? Kom dan naar deze bijeenkomst!

Een uitdaging van maar liefst 20 kilometer lang, waarvan 15 kilometer flink omhoog. En dat allemaal op armkracht! Dat is de handbikebattle. Dit jaar versloegen Stefan, Jules, Job en Martin samen met buddies van Handbiketeam Capital de HandbikeBattle in Oostenrijk.

Een battle was het zeker! Tegen de berg, de warmte, de pijn en zichzelf. Een bijzondere strijd, zowel fysiek als mentaal. Alle deelnemers hebben het fantastisch gedaan en hebben op armkracht en karakter die finish gehaald. Een overwinning om trots op te zijn!

Ontmoet handbiketeam Capital en wellicht doe jij volgend jaar mee aan de Handbike Battle 2024 in Oostenrijk? Ontvang informatie over het evenement en de weg ernaartoe als het gaat om training en voorbereiding. Luister naar het ervaringsverhaal van een oud-deelnemer en bekijk de filmbeelden van 2023.

Woensdag 20 september 2023

Tai Chi les
15.00 - 16.00 uur
Sporthal Reade
Locatie Overtoom


Tai chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai chi helpt om spieren soepel te houden en je wordt er blij van. Tai Chi-lessen voor mensen met een beperking worden aangeboden bij Reade op de locatie Jan van Breemen, door trainer Joost.

Donderdag 21 september 2023

Yoga les
15.00 - 16.00 uur
RevaSport (Doctor Jan van Breemenstraat 4, 1056 AB Amsterdam)

Waarom yoga? Je versterkt je spierkracht, balans en flexibiliteit, zowel lichamelijk als geestelijk. Je longcapaciteit neemt toe. Stress en spanningen nemen af. Je leert beter te focussen. Je voelt je gelukkiger en slaapt lekkerder. De moeite waard om eens te proberen! Ook met een beperking is er van alles mogelijk. Probeer nu gratis een yoga les bij onze partner Revasport.

Donderdag 21 september 2023

Open training Rolstoel Rugby
19.00 - 20.30 uur
Sporthal Reade
Locatie Overtoom


De Amsterdam Terminators nodigen je uit om deze mooie sport te ervaren! Iedereen is welkom. Of je nu een dwarslaesie hebt of amputatie, de enige voorwaarde is dat je met beide handen de rolstoel kan aandrijven. Er zijn een aantal extra stoelen beschikbaar.

Zaterdag 23 september 2023

Open training Handbiken
10.00 – 12.00 uur
Wielervereniging Olympia
Sloterweg 1043-L, Amsterdam

Doe mee aan de open training handbiken op het prachtige wielerparcours in Sloten! Neem jouw eigen handbike of aangepaste fiets mee en je bent van harte welkom om deel te nemen. Voor beginners en als je al enige ervaring hebt. Ontmoet andere enthousiaste handbikers, deel ervaringen en creëer blijvende herinneringen. Boost jezelf en ontdek de wereld van handbiken.

VRM23 232 amsterdamse sportweek logo 2023 RGB

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?