Neem contact op (020) 607 16 07
Inloggen

Nieuwe echo op afdeling Radiologie

In mei 2012 heeft de afdeling radiologie van Reade een nieuwe echo aangeschaft.

Het gaat om de Aloka Prosound F75. Het gaat hierom een high end quality machine. Deze echo is geschikt voor meerder doeleinden binnen Reade. Op de afdeling radiologie voor het verrichten van diagnostiek maar ook voor de wetenschappelijke afdelingen voor het verrichten van IMT metingen en vaatstijfheidsmetingen.

 

Diagnostiek
De nieuwe echo heeft als grote voordeel dat de resolutie sterk verbeterd is in met name het oppervlakkige gebied wat MSK diagnostiek  en de betrouwbaarheid van de geleverde diagnostiek verhoogt.  Daarnaast is het apparaat uitgerust met alle technische mogelijkheden die de radiologen van Reade nodig hebben zoal bijvoorbeeld Extended field of view. Voordeel van echografie is dat het onderzoek tijdens beweging kan worden uitgevoerd.
 

Wetenschappelijk onderzoek
De nieuwe echo is ook geschikt voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.

Met name het doen van IMT metingen en metingen van vaatstijfheid maakt het mogelijk dat er op de afdeling radiologie van Reade ook meegewerkt kan worden aan cardiovasculair onderzoek.
 

Met de komst van de nieuwe echo heeft de echografie bij Reade een grote sprong vooruit gemaakt en is er verfijning en uitbreiding van de bestaande diagnostiek met daarnaast nieuwe mogelijkheden op het gebied van wetenschap en diagnostiek mogelijk.
 

Meer informatie: Cindy Fokker

Overig nieuws archief 2012