Neem contact op (020) 607 16 07
Inloggen

Christof Smit in de media met artikel over elektrostimulatie bij dwarslaesie

Christof Smit, revalidatiearts bij Reade, is deze maand volop de media met het onderwerp elektrostimulatie waarop hij op 13 januari op is gepromoveerd. Zowel in Revalidatie Magazine als in Dwarslaesie Magazine is een artikel met Christof Smit over elektrostimulatie verschenen.


Revalidatie Magazine
In het Revalidatie Magazine, dat vrijdag 17 maart is verschenen, wordt onder andere stil gestaan bij de resultaten van het onderzoek van Christof Smit en hoe elektrostimulatie werkt. Ook is een kort interview terug te lezen met Lars de Beer. Lars is na een ongeluk met de mountainbike bij Reade terecht gekomen om te revalideren. Hier maakte hij al kennis met de FES-fiets (functionele elektrostimulatie) en nu heeft hij thuis zo’n fiets die door crowdfunding kon worden gekocht.

Het volledige artikel kunt u online terug lezen. Benieuwd naar de rest van het magazine? Het gehele magazine kunt u hier teruglezen.
Dwarslaese Magazine
Dwarslaesie Magazine publiceerde in de maart editie van het magazine een artikel over elektrostimulatie bij decubitus. Decubituswonden, veroorzaakt door druk- en schuifkrachten, komen veel voor bij mensen met een dwarslaesie. Voor genezing is vaak langdurige bedrust nodig, wat natuurlijk enorm belastend is. Elektrische stimulatie is een goedkope manier om het risico op decubitus te verkleinen.

Het gehele magazine is helaas niet online beschikbaar, maar het volledige artikel over elektrostimulatie kunt u wel online teruglezen.


 

Wist u dat?
Reade een expertisecentrum elektrostimulatie heeft opgezet, zodat de techniek structureel onderdeel wordt van de dwarslaesiebehandeling én geborgd wordt binnen de onderzoekslijn dwarslaesie. Reade krijgt per jaar ongeveer 70 nieuwe dwarslaesiepatiënten in behandeling.
 

Over Dwarslaesie Magazine & Revalidatie Magazine
Dwarslaesie Magazine is het informatieve blad van Dwarslaesie Organisatie Nederland. Dwarslaesie Magazine biedt zeer nuttige en interessante informatie voor zowel mensen met een dwarslaesie en hun naasten als bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen en therapeuten. Revalidatie Magazine is de digitale kwartaaluitgave van de revalidatiesector en is in z'n geheel te vinden op www.revalidatiemagazine.nl