Neem contact op (020) 607 16 07
Inloggen

ReumaMeter

 

Met de ReumaMeter app kunt u met behulp van korte vragenlijsten zien hoe het met uw reuma gaat om zo meer grip op uw reuma te krijgen:

  • Vragen over de ziekte-activiteit kunnen op elk gewenst moment door u worden ingevuld;

  • Het geeft grafische feedback over de ziekte-activiteit;

  • De iPhone sensoren worden gebruikt om het looppatroon te analyseren om te onderzoeken of dit informatie geeft over de ziekte-activiteit.

Niet alleen u krijgt zo meer grip op de reuma, ook uw reumatoloog wordt inzicht geboden in hoe de reuma zich ontwikkelt tussen de consulten door. “Schommelingen worden zo veel beter zichtbaar. De gegevens uit de ReumaMeter app zijn voor ons net zo belangrijk als bijvoorbeeld de bloedwaarden of de DAS-score”, aldus Wouter Bos, reumatoloog bij Reade en initiator van de ReumaMeter. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store, een Android versie wordt binnenkort verwacht.

 

Update 24 november: De ReumeMeter is weer te vinden in de Appstore! Download de app via deze link. Feedback is altijd welkom via de Appstore of via reumameter@reade.nl. Alvast dank voor uw bijdrage. Vriendelijke groet, Wouter Bos, reumatoloog bij Reade.


Hieronder kunt u een instructiefilm bekijken en worden de functionaliteiten van de app per scherm uitgelegd.

Functionaliteiten ReumaMeter

Activiteiten

Onder activiteiten vindt u vragenlijsten en een looptest.
Onder activiteiten leest u ook wanneer en hoe vaak u de testen kunt doen.

Vragenlijsten

Aan de hand van korte en eenvoudige vragenlijsten, noteert u wekelijks klachten als pijn, vermoeidheid en stijfheid en kunt u bijhouden welke bijwerkingen u ondervindt.

Dashboard

Het dashboard geeft uw metingen grafisch weer.

Informatiescherm

Uitleg over de ReumaMeter, privacy, de testen, het logboek, dashboard en grafieken vindt u op de info-pagina.

 

Logboek

Ingevulde vragenlijsten vindt u terug in het logboek.

Persbericht ReumaMeter

Download hier het persbericht.

Privacy Statement

De (persoons)gegevens die door deze app worden verzameld worden versleuteld en goed beveiligd op uw telefoon opgeslagen zodat alleen u bij deze gegevens kan. U kunt de telefoon meenemen naar uw reumatoloog om uw gegevens met hem of haar te bespreken. Klik hier voor het gehele Privacy Statement.

Met dank aan

De ReumaMeter is in samenwerking met Brightfish ontwikkeld en mogelijk gemaakt door AbbVie.

AbbVie is een biofarmaceutisch bedrijf. AbbVie helpt mensen met complexe aandoeningen – zoals reuma – met innovatieve geneesmiddelen en bijbehorende zorgoplossingen. De ReumaMeter app is zo’n zorgoplossing.

 

Brightfish is een softwarebedrijf dat zich uitsluitend richt op de zorg. Zij levert een portfolio aan mobiele oplossingen – apps en intelligente back-end systemen - voor de specialistisch zorg op het gebied van uitkomsten meten, patiëntportalen, wetenschappelijk onderzoek en EPD ontsluiting. De ReumaMeter is zo’n mobiele oplossing.