Drs. H.O. Wiggerts (Han)

Revalidatiearts

2022-Reade-Han-Wiggerts-staand

"Revalidatiegeneeskunde is een mooi maar relatief onbekend vak. Het doel van de revalidatiegeneeskunde is handicaps te voorkomen, dan wel zo klein mogelijk te laten zijn, zodat de cliënt optimaal kan functioneren in de maatschappij. De revalidatiearts richt zich op het opheffen, verminderen of zo mogelijk voorkomen van de gevolgen ervan. Het gaat hierbij niet alleen om de functies van het lichaam (bijv. spierkracht), maar ook om de gevolgen die een aandoening heeft op activiteiten (bijv. lopen en zelfverzorging) en participatie (bijv. werk of relaties). De revalidatiearts gebruikt in de diagnostiek zijn kennis en vaardigheden van aandoeningen die het bewegingsvermogen en de cognitie beïnvloeden. Hierbij wordt zijn specifieke expertise van biomechanica en de mechanismen van bewegingsaansturing ingezet."

"Mijn motto: 'Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien' – (Franciscus van Assisi)

Hobby: klassieke muziek. Ik heb twee kinderen en een kleinkind."

Gediplomeerd specialist sinds

1997

Bij Reade sinds

1998

Opleiding(en)

Studie Geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam
Specialisatie Revalidatiegeneeskunde AMC en RCA, Amsterdam

Werkervaring

1989: Bergweg ziekenhuis Rotterdam
1990 en 1992 - 1995: AMC Amsterdam
1991 en 1995 - 1998: RCA Amsterdam
1998 - 2003: BovenIJ ziekenhuis Amsterdam

Talen

Nederlands, Engels

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?